Tipuri de soferi

Simt nevoia sa evidentiez cateva din tipurile de soferi intalniti pe soselele patriei:

1. soferul nesemnalizator este cel care nu semnalizeaza intentia de a se baga in fata ta nici daca te pui in cap. Il vezi adeseori facand slalom de pe o banda pe alta fara nici un fel de bun simt.

2. soferul mironosita este cel ce nu greseste niciodata. In cazul in care il claxonezi sa-l atentionezi ca a gresit scoate delicat un pumn pe geam, sau opreste, sau te urmareste sa`ti zica ca de fapt e vina ta(revin cu povesti mai incolo).

3. soferul melc, am mai vorbit de acest tip, este cel ce face orice altceva la volan decat sa conduca. Il vezi vorbind la telefon in cele mai multe cazuri, ba se mai joaca pe la casetofon, ba uita ca semaforul nu dureaza decat 30 de secunde si-s misca curul dupa 10 secunde de verde in uralele participantilor la trafic.

4. soferul femeie, este acel tip care la fel ca si cel de mai sus face orice altceva decat sa conduca. Nu este greu deloc sa ghicesti acest tip de sofer pentru ca semnele sunt mai mult decat evidente: 30 max 40 la ora pe drum liber, o vezi adesea aranjandu-si parul la semafor, o vezi ramasa minute bune in intersectie asteptand o sa se intample o minune, si i se opreste motorul in cele mai nepotrivite momente.

5. soferul spania – italia cum il numesc eu, e acel sofer care, invatat cu regulile din occident, este regele soselelor, nu respecta nici o regula de circulatie, fie ca e vorba de prioritate sau semnalizare, si-ti bate frumos obrazu` cand nu-l lasi sa intre in fata ta in intersectie, ceva la genul:”in italia/spania te lasa sa te bagi, da in romania…”

Deocamdata doar cinci, da o sa revin

4 thoughts on “Tipuri de soferi

  1. baghy

    Nu stiu cum e in Spania dar in Italia din fericire te mai lasa si altii sa te bagi si tu la randul tau ii mai lasi. Daca nu ai face asta si ai sta doar dupa semnele de circulatie nu ai mai iesi in veci de pe anumite stradute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *