Cum sa iei teapa in service si nu numai…

Scriu acest post fiindca sunt foarte nervos si satul de toti meseriasii din service-uri care nu-si fac de nici o culoare treaba.

Imi fac si eu timp intr-o zi si dau o fuga. Pun baietii masina pe rampa, si-n 10 minute vin cu listuta cu treburi ce trebuiesc neaparat schimbate. Pe acolo era o bieleta rasucita, niste bucse(pe care le schimbasem cu nici 3 luni in urma), antigel, un burduf la o planetara rupt si repartitor de frana pe spate. Sa va zic cat ma costau piese+manopera? Numai vreo 6.5 mil!!!!

Speriat mai ales de ideea de a schimba planetara si pe stanga, cumpar burduful, iau si bucsele, si bieleta rasucita de la diverse magazine si m-apuc sa caut si-un service sa mi le monteze in ziua aia ca eu nu-s genul care sa stea cu piesele in portbagaj asteptand o minune divina.

Cand am cumparat bieleta respectiva, i-am specificat foarte clar celui de la BAL-COM ca nu vreau sa fie de ASAM ca-s pacatoase si cum n-aveam bani atunci de una de uzina care era de 3 ori mai scumpa am ales o cale de mijloc, cica una de import la un pret mai rezonabil.

Aici am facut o chestie inteligenta, prima din postul asta, am pastrat bonul fiscal in ideea de a tine o evidenta a pieselor schimbate mai mult. Nici nu stiam insa ce-mi rezerva viitorul.

Am dat vreo 10 telefoane pe la diverse service-uri din iasi si fiind mai toti erau ocupati in ziua aia am ajuns prin interventii la un service prin tutora care era mai liber. La telefon a cerut cam 1-1.5 mil, dupa ce-a terminat lucrarea(in nici macar 2 ore) pretul a fost 1.5 fix. Am fost multumit totusi ca in alte parti mi-au cerut peste 2 milioane.

Cand a dat jos bieleta respectiva, dupa 5-6 ani de cand era pe masina inca se tinea foarte bine si s-au intrebat baietii de ce vreau s-o schimb (era originala renault). Bucsele la fel, aratau inca foarte bine, singura treaba care chiar era de schimbat era burduful de la planetara. Ei vor sa schimbe si ce este inca functional numai sa-si faca vanzare. Sa va zic din ce motiv vroiau sa schimbe si repartitorul de frana de pe spate? Era ruginit!!! N-au facut nici un test pe vreun aparat sa-l verifice! E ruginit, trebuie schimabat!!Te mai pui la 2.5 mil manopera+piese?

Sa revenim. Fiind un pic mai dubios service-ul i-am cerut o factura, un bon ceva ca am montat treburile acolo. N-am putut sa-mi ofere decat o foaie pe care au specificat piesele inlocuite si-au stampilat-o la urma.

Dupa nici 3 saptamani, dupa ce-am facut vreo 2-3 manevre sa intorc masina a inceput sa se auda un zgomot ciudat. M-am dus rapid la un service si-am descoperit cu stupoare ca piesa inlocuita recent a crapat!!

Ma gandeam, sa vezi de acu scandal, precum se stie nimeni nu se grabeste sa-ti inlocuiasca piesa de bunavoie. Ma duc la cei de la BAL-COM bineinteles sa mi-o schimbe si-ncep baietii: ai nevoie de: nota de constatare a defectului initial, autorizatie rar a service-ului, factura, si deviz de lucrari, acte din care bineinteles nu aveam nici de unele. Sun la firma unde am facut montajul si-l rog sa mi le trimita pe fax. Am stat 15 min ca prostul in asteptarea actelor, care bineinteles n-au sosit. Sun din nou pe fix, si ghiciti, nu raspunde nimeni. Sun pe mobil, dau de seful lor care se arata foarte intrigat de faptul ca piesa s-a stricat si-o tot da in balarii.

Intr-un final seful lor a conversat cu reprezentantul service-ului la telefon a fost de acord. Ce-am inteles eu din discutia lor a fost ca cei din service nu prea ar avea toate aceste acte necesare celor de la bal-com sa-mi inlocuiasca piesa si s-au inteles din vorbe sa mi-o schimbe asa. Probabil asta a fost si motivul pentru care atunci cand am insistat sa-mi faca un deviz de lucru si factura cei de la service n-au vrut. Abia cand mi-a schimbat-o am primit si eu garantia de 2 ani cuvenita pentru piesa respectiva. Dupa ce-o schimb imi zice ca de fapt si precedenta piesa era tot de ASAM, desi specificasem foarte clar ca nu vreau sa aud de asa ceva.

Intreb si eu ca prostul(aceeasi intrebare am pus-o si celor de la OPC care nu s-au chinuit sa-mi dea un raspuns in privinta asta), cine suporta toate cheltuielile necesare schimbarii piesei pe masina? Daca s-a stricat dupa 3 saptamani inseamna ca ma asteapta vremuri grele..

One thought on “Cum sa iei teapa in service si nu numai…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *