Cum sa`ti gasesti o locuinta

In cautarile mele in gasirea unei alte locatii n-am putut sa nu dau bineinteles de tot felul de ciudati care cereau niste preturi astronomice pentru 10 mp.

Primul lucru care trebe sa-l faci cand te apuci de cautat e sa iei ziarele locale, cu cat mai multe anunturi cu atat mai bine. Apoi elimini frumos anunturile ce au in componenta lor siturile de agentii, si cele ce au mai mult de 2 numere de telefon pentru ca tot agentii sunt. De asemenea de evitat si anunturile care cer avans pe mai multe luni pentru ca, de cele mai multe ori sunt niste maghernite in care n-ai sta nici 10 minute, daramite cateva luni.

Incepi sa incercuiesti anunturile care se incadreaza in bugetul tau si incepi sa suni. Cu cat mai dimineata, cu atat mai bine ca trezesti oamenii din somn. Programeaza-ti cateva intalniri pe zone sa nu te plimbi aiurea.
Inca ceva de retinut, unii nu stiu cum sa dea anunturi. Ai sa vezi scris garsoniera, cand de fapt e un cacat de camera de camin, unele cu baie la comun, ca sa nu mai zic de bucatarie care e in acelasi spatiu cu locul unde dormi.

Am vizitat ieri vreo 3 locatii. Una dintre ele era la dracu’ in praznic inspre dancu, cu absolut nimic facilitati, dar na, omul voia numai 100 euro, si avans cateva luni, ce pretentii sa ai in banii astia? Era horror! Nu stiam cum sa facem sa plecam mai repede.

Apoi inca o “garsoniera” in metalurgie. Cand ne plimbam pe holul ala speram sa aiba si el o usa mai de doamne ajuta. Ti-ai gasit, am oprit in fata usii cele mai naspa. Omul calm aprinde o tigare, ne invita inauntru. Nu intrai bine inauntru ca se termina holul si-ncepea camera, respectiv baia. Pe jos erau graunte (nu stiu daca crestea pui acolo, da cu siguranta asa mirosea), dusul era legat s-o sfoara de undeva de perete prin baie. Vroia 550 ron, la fel cu avans pe 3 luni. Fiind aveam chef de-un misto, il intreb daca e negociabil, el sec: NU!ceva de genul, la asa conditi bune la ce sa mai negociezi? Am plecat in viteza fara sa privim in urma.

Apoi ultima pe lista a fost o garsoniera prin spate pe la minerva, oleaca mai de doamne ajuta si la un pret bun, singura problema majora ce era acolo e ca era un bloc foarte dubios. Si sa vedeti desteapta ce zice: “nu era calorifer acolo, asa ca am pus noi. Dupa ce l-am pus ne-am dat seama ca de fapt nu vine caldura si-am pus un aer conditionat pentru asta:))”. Deci ea a pus calorifer acolo si astepta o minune divina sa vina sa i-l incalzeasca:)) La fel cu gazul, aveau butelie, si-mi zice senina ca nu stia ca n-au gaz cand s-au mutat:)) Cat de dumbass sa fii?? Voia garantie ca-i era frica c-o sa fugim cu mobila ei facuta la comanda din pal:))

O chestie faine pe care-am observat-o acolo era faptul ca puteai face duş cat stateai pe buda, nu era o despartitura exacta a locului. Imi pare rau ca n-am facut poze ca aveati cosmaruri la noapte.

Cu asta s-a terminat aventura noastra cu locatiile vizitate. Deocamdata ne-am linistit dar cautam ori un cuplu pentru apartamentul in care stam, ori un apartament cu 2 camere pe care la fel sa-l impartim cu un cuplu (sau mai convenabil pentru mine, cu 2 fete). Daca cunoasteti pe cineva care sa se potriveasca, folositi sectiunea contact.

6 thoughts on “Cum sa`ti gasesti o locuinta

  1. Andrei

    cica stiu eu pe cineva care are un ap cu 2 camere si il inchiriaza, de fapt mai stau 2 fete in el si una din camere e libera…detalii cauta-ma pe mess 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *