Primul meu calculator

Primul meu calculator l`am achizitionat acum vreo 7-8-9 ani, nici nu mai stiu sigur, eram parca prin clasa a10a. Nu stiu exact de unde am avut bani de el, cel mai probabil de pe la parinti, da sa va zic ce`a fost: un 486, cu procesor de 100mhz parca, 16 mb ram, placa video acolo de 1 mb, hard de 540mb!!Abia la vreo juma de an, cand am invatat cum sa customizez winampu` sa nu mearga sacadat am cumparat pentru calculator o placa de sunet

Recunos spasit c`am stat 2 zile pana a reusit un prieten de`al meu sa`si faca timp sa`mi instaleze si mie un windows ceva.2 zile!!!cand am vazut asta am inceput sa ma dau bine pe langa el si sa fur meserie cum se zice. Atunci a fost prima si singura data cand mi`a instalat cineva sistemul de operare.

La un moment dat s`a stricat hardu, si`am facut apoi urmatoare investitie: un hard de 3.2 gb care`a starnit invidia colegilor datorita capacitatii sale. Vazand ca nu mai face fata dorintelor mele, am vandut hardu` de 3.2 gb si din banii pe care i`am scos am pus o foarte mica diferenta si mi`am luat urmatorul calc, un p1 cu 166 mhz, caruia i`am facut overclock la 200 mhz, cu 64 mb ram cat am reusit sa`i pun maxim, cd`rom si hard de 2,4 gb parca bigfoot(pentru cunoscatori). Pe calculatorul asta am avut prima oara si internet. A fost sublim momentul in care am scapat la teava de internet. Am stat o saptamana si`am tras toate cacaturile posibile de pe toate siturile la care doar visam cand mergeam la laboratoarele de informatica, si dup`o saptamana de culcat la 5 si trezit la 7 sa ma duc la cursuri am adormit in microbuz:))Atunci am zis ca`i momentul s`o las mai moale.

Urmatorul pe lista a fost un PIII cu procesor de 350 mhz, pe care am pus un procesor de 500 mai apoi, si care zbarnaia win2000`ul. Aveam chiar si`o placa video mai buna, si chiar mergeau jocuri meseriase pe el. Avea in schimb o singura problema, nu cantarea decat 20 kile!!Era o unitate Dell Optiplex, ditamai tancu. In schimb era foarte misto de umblat in el, toate se desfaceau si se puneau la loc intr`un mod foarte firesc. Nu mai stiu cui l`am vandut d`am pus mana pe`o alta comoara, un celeron de 1.7 ghz, cu 512 ram*RIMURI*, placa video de 52 parca, GF4, si dvd`rw deja. Am fost foarte mandru de el pentru ca am putut face pe el ce n`au reusit pe toate cele precedente.

La un moment dat am zis ca nici asta nu`i suficient, asa ca m`am aruncat la unul nou de data asta, pe care il mai am si acu, un athlon 3000+ parca ii zice, 1 gb ram, placa video GF 5600 de 256 mb(sper sa nu ma insel), hard de 250 gb, dvd`rw. A mers unitatea asta zile si nopti fara sa se supere. A tras torrente de care nici bunica n`a auzit. Eu ma si mir la cate ore de functionare are ca inca mai merge.

Deocamdata unitatea descrisa mai sus o tin de muzeu, pentru momentele in care nu ma pot folosi de laptop, laptop`ul fiind ultima achizitie, fireasca bineinteles, pe care am facut`o. E un Hp mai vechi, dar cu balls, un nx 7400, care este un pic diferit fata de configuratia lui initiala. Are procesor Intel Core 2 Dou T5200, 2 gb ram, hard de 120gb, dwd`rw, wireless, bluetooth si cam tot ce mai trebe unui laptop normal.

Cam asta a fost pe scurt evolutia pc`urilor mele. Am impresia c`au mai fost si altele printre ele, dar din moment ce nu mi le amintesc n`au fost prea importante.

2 thoughts on “Primul meu calculator

  1. Alex

    Primul meu calculator a fost un Electronica CIP, produs la ICE Felix Bucuresti (parca prin 1990). Procesor 3.5 Mhz, 64 kb Ram (nu exista hdd), tot ce vroiam, salvam pe caseta audio.

    Urmat de un Pentium 66 care avea cam aceeasi configuratie cu 486-ul tau dupa inca un trancan de AMD am ajuns la un P4HT la 3 Ghz, 2 GIGI ram ddr2, hdd 300gb, 16mb buffer si video GeForce 9600 de 512mb si 256biti bandwidth, care de cand lucrez in proiectare, isi ia omor de dimineata pana seara, fara nici macar un restart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *