In sfarsit s-a terminat pelerinajul

Marele pelerinaj a luat sfarsit in cele din urma. Deja nu mai puteam cu strazi inchise, cu politai pusi pe la toate intersectiile, pe care le blocau mai rau bineinteles decat daca ar fi lasat semaforul. Nu stiu ce a fost in capul meu aseara cand am zis sa ies un pic la cumparaturi. Am coborat prin bucsinescu sa merg pe smardan spre SRI sa iau iubita si cand colo politia in intersectie ma dirijau mai departe. La fel am patit cand a vrut sa fac stanga la europa, nic, n-ai sa vezi, daca nu cunosteam Iasul inconjuram jumatate sa ajung si eu la locatie. In schimb, nu stiu daca este de acum o data cu sarbatorile astea, dar se poate face stanga dupa europa pe-o straduta care duce in spate la hala, straduta pe care eu o stiam cu sens unic. Tot a fost bun la ceva faptul ca m-au plimbat politaii aiurea. Ce era pe straduta aia ceva de speriat. N-am mai vazut de mult atatea masini stranse la un loc si parcare in cele mai haotice moduri posibile.

Era fain ca toti s-au ingramadit sa parcheze langa biserica Barboi cand peste drum, aprox in spate la hotel europa era aproape gol. Asta e spiritul de turma a romanului, unde este aglomeratie acolo trebui sa fie si el.

Sarbatorile iasului si pelerinajul la Sf. Paraschiva au ajuns ceva atat de comercial incat mi-e si greata sa particip la asa ceva. Este asa de minunat sa urmaresti cum se calca oamenii in picioare la pupat moaste, cand acest lucru l-ar putea faca linistiti in 10 minute in timpul anului si ar putea s-o faca asa cum trebuie.
Sa fi vazut ce era aseara in timpul focului de artificii pe pod la alexandru: 2 benzi ocupate de masini pe avarii care oprisera sa se uite la artificii :))

Ce piosenie si cu ce credinta te apuci de rugat dupa ce te-ai injurat si te-ai impins cu toata lumea timp de cateva ore bune, poate chiar o zi cat ai stat la coada? Cand ajungeau in fata, nici acolo nu se puteau ruga ca si acolo era cu impins.. Bine macar ca este o singura data pe an, ca ne ajunge sincer.

Noi sa fim sanatosi si sa mai prindem si anul urmator sa ne bucuram iar

2 thoughts on “In sfarsit s-a terminat pelerinajul

  1. relansat

    eu am fost tarat de sotie la concert. alex si oleak din iris, dupa aia am taiat-o si nu am mai prins artificiile. am zis ca mai bine plecam mai devreme, decat sa prindem ingramadeala de la sfarsit. artificiile numai le-am auzit, eram in kaufland 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *