Un tramvai scapat de sub control a distrus 5 masini in Iasi

Stateam ieri si ma gandeam cat timp ma uitam la filmarea de la accidentul tragic de pe irealitatea si ma gandeam ca puteam sa fiu si eu in coloana respectiva, asteptand schimbarea culorii semaforului. Este o chestie atat de banala incat e greu de crezut tragedia care a avut loc. Tramvaiele astea din Iasi cred ca sunt rusinea Romaniei. Cred ca si ultimul oras din tara care are tramvaie, are macar unul achizitionat de NOU, nu second hand, de varsta lui taica-miu. Nu de multe ori, cum a fost si cazul de acu 5 ani tramvaiele nu reusesc sa opreasca in timp util pentru a evita o tragedie. Acum 5 ani un tramvai ramas la fel fara frane a intrat in plin in intersectie la colegiul national in vale si s`a izbat brutal frontal cu un alt tramvai..Nu gasesc acum prea multe detalii da sigur vatmanul a fost de vina…

Apropos de tramvaie si frane, imi poveste iubita ca acum cateva zile cand cobora cu tramvaiul dinspre targu` cucu spre statia padure, un tramvai a ramas la fel fara frane, si in loc sa opreasca in statie a putut opri abia dupa intersectie, cand trebuia sa urce rampa.
Va dati seama ce iesea daca era vreun istet care credea ca tramvaiul va opri in statie? L-ar fi spulberat de nu mai ramanea nici roata de rezerva din el (asta e valea pe care cobora tramvaiul, aici pe dreapta e statia in care n-a mai apucat sa opreasca).

Cautand mai multe despre tramvaiele din iasi, ia uitati ce-am mai gasit. Imaginea este din ianuarie 2011, cand un tramvai a luat foc in mers. Intamplator sau nu, ia uitati ce numar are tramvaiul in cauza..721..culmea e ca, e acelasi tramvai care a fost implicat si ieri in accident..ce coincidenta, nu?

Acum nu stiu ce-o sa se intample, cei de la realitatea tot trageau sus si tare ca vatmanul a mai avut permisul suspendat pentru viteza( de parca ar fi fost primu) si ar mai fi avut cateva abateri de la codul rutier. Atata timp cat au fost doar amenzi si nimic penal chiar nu vad care este legatura. Las` ca stie realitatea mai bine..Oricum, mai mult ca sigur vatmanul va fi vinovat ca cele 3 sisteme de franare nu au functionat. El s-a nimerit sa fie omu` potrivit la momentul nepotrivit.

Din legendele urbane ar mai fi si urmatoarea: uneori vatmanii fac un fel de concurs..se pune un pariu de genul: care reuseste sa boteasca prima masina in trafic castiga. Cred ca cel de ieri ar fi castigat detasat pariul.

Oricum nu cred ca se va schimba mare lucru in urma accidentului de ieri. Vor cadea cateva capete eventual, se vor face cateva controale si cam atat, bani de tramvaie noi nu sunt.

Tagged on: , , ,

4 thoughts on “Un tramvai scapat de sub control a distrus 5 masini in Iasi

  1. Iasi City

    este vorba depre fix acelasi vagon, si tot acelasi vagon s-a plimbat de vreo doua ori prin depou ca nu avea frane.

    TRAGETI VOI CONCLUZIILE CINE E VINOVAT!

  2. alex_blue

    din ce am citit, cei prezenti in tramvai sustin ca vatmanul le-a spus sa se duca spre capatul tramvaiului…ori, acest lucru l-ar face doar o persoana care si-a dat seama ca nu va putea frana…si atunci unde e vina vatmanului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *