Cereti bon fiscal!

Nu stiu cum o fi la voi, dar eu m-am hotarat sa nu mai tolerez toate magariile din romania. Acum ceva vreme am zis ca nu mai las nici macar 1 leu spaga pentru serviciile prestate. Incepand de azi, voi cere tot timpul bonul fiscal la cumparaturi. Hai sa va zic de la ce m-am luat.

Ma duc sa cumpar si eu de-o leguma, fructa de la aprozarul de cartier. Tinand cont ca nu-i prima oara cand cumpar de acolo, va pot vorbi din experienta. Am cumparat asa: rosii, castraveti, cartofi, mere de 2 feluri. Ma duc, cantaresc, aduna aia pe calculator si-mi cere banii:15.6 ron. Bun, achit, si dupa ce achit cer bineinteles bon fiscal. Aici am simtit-o ca-mi da cu ceva in cap. Scoate ea in scarba un bon si mi-l arunca pe masa, si-n gandul ei: ia uite inca un prost care imi cere un bon fiscal pe care eu sunt obligata sa-l dau.

Curios cum sunt, ma uit pe bon: ghiciti ce-am cumparat: 1 x cartofi= 15.6 ron, deci e cam si cum as fi cumparat o pereche de chiloti pe care am dat 15.6 ron. Din ce stiam eu, pe bon trebuie sa apara in mod obligatoriu: cantitate x pret= o suma, la sfarsitul bonului este insumarea tuturor sumelor de mai devreme.

Ma intorc de la usa si-i zic..doamna, din ce stiu eu am cumparat mai multe, nu doar cartofi..replica care vine e geniala: “pai de ce n-ati zis de la inceput ca vreti bon, ca trebuia sa bat fiecare cantitate in parte”..aha, e bine de stiut de acu, daca vreau bon trebuie sa zic din prima sa bata fiecare cantitate in casa.

Stiu ca vanzatoarea are si ea o parte din vina, dar sunt sigur ca patronul este cel care a impus neacordarea bonului fiscal pentru cumparaturi, ca na, sa faca si el un ban cinstit netaxat.
Uite ca azi am ales sa ma lupt, asa cum pot si eu, impotriva evaziunii fiscale. Voi cere bon fiscal pentru fiecare serviciu prestat, indiferent de valoare. Poate ca Romania ar fi fost azi mai departe daca nu s-ar pierde cateva miliarde bune prin evaziune fiscala.
Colac peste pupaza, am facut si-o reclamatie la garda financiara, macar sa-i deranjeze un pic. In orice caz, daca nu se va schimba nimic, mai fac o plangere, ca doar nu-i greu.

DSC08708

DSC08712

12 thoughts on “Cereti bon fiscal!

 1. aciduzzu

  Foarte frumoasa initiativa cu reclamatia, foarte urata atitudinea gen “Reclame Tv”.
  Intr-o alta ordine de idei, bonul fiscal mai are si utilitate ca dovada a cumpararii unui anumit produs dintr-o anumita locatie… “just in case”.
  Spre exemplu castravetii sunt culesi de printr-o gradina din Fukushima din Deal, si dupa ce ii mananci a doua zi constati ca ai branhii si poti face scuba fara echipament. Cum ii vei multumi vanzatorului pentru economia facuta fara sa ii poti demonstra ca marfa provine de la el…?

  1. ciprian Post author

   @nicu e bine sa ceri bon; in cazul in care nu esti multumit si vrei sa faci o reclamatie, sau doamne fereste schimbi ceva in service la masina si faci belea macar sa aiba pe cine sa tragi la raspundere
   oricum, mai mult de`o injuratura nu poti sa`ti iei

 2. Pingback: Cereti bon fiscal, partea a2a | Ciprian's blog

 3. ionut

  si eu am problemele astea…garda finaciara nu ia nici o masura,astia se multumesc cu 200 de lei bagati la ei in buzunar!!!sa fie de rusine Romania!

 4. Pingback: Cum merge treaba in Romania | Ciprian & M's blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *