AutoMat- Prima benzinarie complet automatizata din Romania, acum si in Iasi

A aparut in Iasi o noua benzinarie ce este de fapt un concept destul de nou (pentru mine). Benzinaria Automat este in parcare la Kaufland Nicolina, si din cate am inteles mai sunt doar cateva prin tara.
Sistemul de alimentare este foarte simplu: bagi banu, deblochezi pompele (meniul este destul de intuitiv) si apoi iei pompa corespunzatoare tipului de combustibil ales.

Se poate plati fie cu cardul sau cash. In cazul in care vrei sa bagi de 100 ron, si ti-au incaput doar de 90 aparatul iti va elibera automat un voucher de valoarea ramasa pe care il vei putea folosi ulterior. Asemanator este si pentru card, diferenta de bani se intoarce automat pe cardul tau.

Combustibilul este de la rompetrol, si deocamdata cam au cele mai bune preturi din Iasi, cam cu 60 bani sub Petrom. Este normal ca pretul sa fie mult mai mic pentru ca nu mai sunt angajati de platit si alte costuri suplimentare . Cu siguranta urmatoarea alimentare o voi face de acolo. Deja taximetristii sunt clienti fideli ai acestui tip nou de benzinarie.

Benzinăriile dispun şi de un automat, de unde pot fi cumpărate mai multe produse preambalate: dulciuri, snack-uri, băuturi răcoritoare non alcoolice sau băuturi energizante, dar şi un echipament de verificare a presiunii în roţi, care poate fi folosit gratuit.
Instrucţiunile de folosire pentru fiecare serviciu oferit de AutoMat sunt afişate în dreptul fiecărui echipament, iar în cazul în care clientul întâmpină dificultăţi, poate contacta, direct din staţie, unul dintre dispecerii din Call Center, printr-o simplă apăsare de buton (Push to Talk).

PS 2018: a dat faliment in niciun an. E bun.

15 thoughts on “AutoMat- Prima benzinarie complet automatizata din Romania, acum si in Iasi

 1. Paul

  Chiar nu stiam de conceptul acesta, voi trece mai des pe la Kaufland Nicolina se pare – diferenta de pret este destul de motivanta 🙂

 2. Info

  Sunt 10 deschise deocamdata in tara si mai urmeaza alte 90. Cele deschise momentan sunt in: Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Craiova, Suceava, Braila, Bacau, Focsani, Sibiu, Iasi. Luna aceasta se va deschide una si in Galati.

 3. Iulian

  Vreau sa iti spun ca astfel de benzinarii intalnesti cam in multe comune din Neamt si sunt de ceva vreme…greu greu cu stirile in IASI. O fi prima din iasi dar nu singura din tara complet automatizata…

  1. ciprian Post author

   oricum eu n`am aut curaj sa bag de la diversi de pe marginea drumului
   in schimb, chiar nu mi`am facut nici un fel de griji cand am alimentat de la statia automat

 4. Pingback: Cum poti lua teapa de 2 ori in 3 zile cu pretul combustibilului | Ciprian's blog

 5. Cristi

  Las’ ca am alimentat eu de doua ori…si ca tot romanul care e presat te griji nu am observat de fapt cata motorina am cumparat…fiind grabit am zis sa nu pun mult mai ales ca nu poti fi sigur ca ieftin=bun, asa ca am pus vreo 6 l ca sa imi rezolv problemele.Ideea e ca pe drum, acul la motorina teapan…adevarat ca nu aveam in rezervor prea multa dar…totusi.Resetez computerul de bord si imi arata cu vreo 2 litri in plus…Ma intorc ulterior si iau legatura cu o tipa de la call center care imi spune ca masina mea e de vina si ca ei au metrologia la zi(in conditiile in care nu are ce cauta statie peco intre blocuri si mai ales in parcare super-market conform legii)…alimentez de la alta statie si urmaresc atat acul cat si computerul de bord…ghici ce ?…masina era ok…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *