Nu ne sta bine in papucii prezentului?

Fie ca dorim sau nu sa recunoastem, unora dintre noi ne place sa stim dinainte, cu exactitate, ce ne rezerva ziua de azi, cea de maine sau, de ce nu, intreg viitorul. Din acest motiv, cei mai inversunati dintre noi apeleaza la ghicitoare, vrajitoare, cartomantii sau preoti deschizatori de Carte pentru a vedea/cunoaste viitorul sau cu scopul explicit de a-i da o mana de ajutor, o directie diferita atunci cand nu le place ce-i asteapta. Altii privesc mai light problema cunoasterii viitorului si se limiteaza la a citi un horoscop in fiecare dimineata doar pentru a afla cum sa alunece mai usor in ziua respectiva si de ce sa se fereasca.

Mai exista o categorie in aceasta problema: cea a persoanelor care gasesc in demersurile lor accidentale de a-si citi viitorul, strict o chestiune de amuzament. Si eu fac parte din acest grup. Rar citesc un horoscop saptamanal, dar nu numai pentru zodia mea, ci de la cap la coada. Ma distreaza faptul ca, indiferent de zodia pe care o reprezinti gasesti numai lucruri pozitive si vagi. Nu poti sa spui niciodata ca nu e asa cum ti s-a prezis in horoscop.

Din punctul meu de vedere, viitorul ar trebui lasat in pace. Prezentul trebuie explorat. E ca si cum ai o vrabie in mana, dar tanjesti la cioara de pe gard. Vrabia este prezentul: daca stii sa te folosesti de ea, lucrurile vor decurge dupa bunul tau plac. In schimb, daca vei renunta la ea, sperand ca cioara te va face mai fericit, risti sa urmaresti o fantasma, o simpla forma fara fond.

One thought on “Nu ne sta bine in papucii prezentului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *