Prost sa fii, respectul vine de la sine

Romania e patria in care natangul e asezat la loc de cinste si protejat bine de legile autohtone. Asta e singura concluzie rationala pe care orice om cu scaun la cap o poate formula citind urmatorul articol:

“X , de — ani, din mun. Y, în timp ce conducea un autoturism a surprins si accidentat pe Z, de — ani, care traversa strada prin loc nepermis si fara sa se asigure. Z (victima) a sarit brusc de pe trotuar, incercand sa traverseze strada in fuga, desi observase ca se apropia o masina. Potrivit declaratiilor politistilor, Z mirosea puternic a alcool, dar a refuzat testarea cu aparatul alcooltest. Persoana care se afla la volan a fost testata alcoolscopic si a rezultat faptul ca nu se afla sub influenta alcoolului.”, a declarat subcomisarul M. Totusi, soferului i s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Pe scurt: un individ turmentat, “iubitor de animale”, nu a vrut sa calce zebra si a traversat in tromba printr-un loc nemarcat, fapt care a rezultat cu ranirea lui de catre o masina al carei sofer nu a putut in timp util sa-l evite. Drept urmare, acesta din urma s-a ales cu dosar penal deschis pentru vatamare corporala din culpa. Vin si intreb : care culpa??? Chiar e nevoie de “cercetari” pentru stabilirea vinovatului? Nu-s suficiente faptele prezentate? Sau tot soferul e vinovat ca zevzecul nu stie pe unde sa traverseze ?? In Romania raspunsul la ultima intrebare pare sa fie DA. Soferul trebuie sa fie umilit si cercetat penal pentru un individ care pune semnul egal intre inconstienta si responsabilitate.

NB: Recomand politistilor sa acorde si o recompensa celui care traverseaza pe unde apuca. Asta ca sa fiti siguri ca-i intariti comportamentul. Nu de alta, dar o sa fie derutat si nu o sa mai faca la fel….

3 thoughts on “Prost sa fii, respectul vine de la sine

    1. M. Post author

      Foarte probabil…Intrebarea era de ce se mai incepe urmarire penala cand faptele sunt incontestabile??? Ca sa ramana imbecilul cu impresia ca el poate traversa pe oriunde, oricum, ca tot soferul e cercetat si pasibil de o pedeapsa?? La urma urmei, cu justitia pe care o avem, nu se stie niciodata care e finalitatea unei cercetari intr-o asemenea situatie..

  1. RaduP

    ai dreptate, la justitia noastra e chiar posibil sa ia si niste ani cu suspendare, ii gasesc aia ceva de genu` ca nu mai avea lichid de frana si de asta nu a putut frana la timp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *