Viata de dupa bacalaureat

Imi place mult preocuparea asta febrila pentru viitorul celor care nu au promovat bac-ul nici in sesiunea a2a. Stiu, e un subiect dezbatut pana la saturatie asa ca nu o sa discut despre cretinatatile pe care le-am auzit cu titlu de explicatie a lamentabilei prestatii in fata unui examen considerat cica, de maturitate.

Trec direct la miezul problemei: ce va face un elev care nu a promovat bac-ul? Pai haideti sa vedem cateva ipoteze mai realiste:
1. va trai in continuare pe spinarea incovoiata a parintilor, pentru ca indemnizatia de somaj abia ii va ajunge pentru clubing si toale; in tot acest timp isi va plange pe feisbuc nenorocirea.
2. va urma modelul Drag, Pestrit si Crud, sperand ca aparitia in a5a pagina de ziar ii va purta noroc.
3. va munci pe 3 lei si o guma turbo, fara contract de munca pentru ca exista cine sa profite de situatia lui.
4. va pleca in strainatate sperand sa dea lovitura; lovitura o va da, dar e cea cu capul de pereti.

Ipoteze ar mai fi, dar tot din astea terifiante. Si nici nu vreau sa par Mafalda. Poate nu vad eu partea plina a paharului…daca exista. In plus, framantarea mea e alta.
Cu ce e diferit viitorul unui elev care a promovat examenul de bac de cel al unuia care nu a reusit aceasta performanta? Mi se pare doar mie sau ipotezele de mai sus se pot plia foarte bine si pe situatia unui absolvent de facultate?

3 thoughts on “Viata de dupa bacalaureat

  1. Sorin

    Pe feisbuc va da vina pemtru nenorcirea lui pe altii .
    Acceasi soarta au si cei care termina o facultate de dragul de a face o facultate, fara a iesi in evidenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *