Cand aleg vinul si nu berea

Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu pot concepe sa beau bere la o nunta. Am participat recent la una si am auzit intamplator pe cineva care se intreba de ce nu exista bere intre bauturile oferite. Cum de ce?

Din punctul meu de vedere berea nu face casa buna cu un astfel de eveniment. E ca si cum te-ai duce la opera si in timpul spectacolului ai consuma chipsuri si floricele. Berea este o bautura comuna si convenabila care intretine atmosfera in baruri si carciumi de cartier. Nu spun ca e degradant sa consumi bere. Exclus! Ma numar si eu printre consumatorii acestei bauturi care nu rotesc berea in sticla sau halba in dorinta de a parea pretentiosi. Numai ca eu asociez consumul de bere cu anumite situatii, contexte, evenimente, iar nunta nu se regaseste printre ele.

La capitolul vinuri, lucrurile se schimba radical. Licoarea bachusciana si-a creat si mentinut o imagine a finetii si rafinamentului, meritandu-si rolul de invitat permanent la orice nunta. E asa cum a zis Euripide: “Acolo unde nu este vin, nu exista dragoste”. Iar nunta este un eveniment in cinstea iubirii la care eu prefer un pahar de vin in detrimentul oricarei alte bauturi. In plus, e bine cunoscut faptul ca un vin bun da tonul petrecerii, complimentand si oferind un plus de savoare fastului gastronomic.

Deci, sa bem in numele iubirii si in sanatatea mirilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *