Ce inseamna factorul X??

Marturisesc ca ma tot macina crunt aceasta intrebare de cateva zile. Mai exact, de cand am aflat cu stupoare ca Sanzaiana Niculae si Bianca Purcarea au fost eliminate din concurs. Nu am inteles si nu inteleg nici acum de ce.

Poate imi explica acest imbecil, cu accent pe idiot, numit Mihai Morar. Pentru ca el, divinitate muzicala nativa stie exact ce inseamna factorul X. Nu de alta, dar a declarat ca atunci “cand voi găsi acea voce care să fie difuzată pe toate posturile de radio, iar și iar, veți înțelege cu adevărat, ce înseamnă factorul X”. Sa faca cumva referire la scumpa de Inuta ca fiind icsata rau si prin urmare un reper in ceea ce se cauta in tot acest show???

Mi se pare ca toti oamenii astia desemnati sa gaseasca factorul incrucisat bajbaie ca orbii in intuneric. Nu stiu nici ei cu exactitate ce cauta si ce criterii trebuie sa foloseasca in alegerile pe care le fac. De asta, o data ce iau o decizie sustinuta de argumente solide, gen “Eeny, meeny, miny, moe”, se chinuie groaznic sa o justifice si sa arate cat de impartiali si obiectivi au fost in jurizare.

Nu spun ca cei ramasi in show sunt niste concurenti fara talent. Nicicum. Chiar mai sunt cativa pe care ii apreciez. Vreau doar sa subliniez un fapt rational si intemeiat: e greu sa gasesti ceva bun atata vreme cat nu stii nici tu ce cauti! Sau o fi potentul Mr Know It All aka M. Morar capabil sa prezica frecventa cu care un concurent sau altul va fi difuzat la radio avand in consecinta logica X-ul dimpreuna cu factorul??

NB: Sper ca cel care va fi ales castigatorul acestui show sa nu aiba un viitor la fel de rasunator si stralucit ca a lui Adrian de la Romanii au talent. Nici nu ii mai stiu numele complet, atat de adanc s-a pastrat in memoria mea.

11 thoughts on “Ce inseamna factorul X??

 1. Alexandra Bohan

  Sunt foarte de acord. Eu nici nu ma pot uita la emisiunea asta, mai ales de cand am vazut cum pune problema juriul asta rigid la preselectiile cu public. Pentru mine, asta e un exemplu de “Asa, nu!”.

 2. Ionescu Marian

  La x factor nu este vorba doar despre calitati vocale…x factor este un mix de calitati..daca urmresti x factor america…ai impresia ca Simone Cowell este un guru al muzicii? nici pomeneala…ai se cauta oameni care pot “umple” scena 5-10 minute cat presteaza ei…fara niciun fel de problema…asa ca legat de cele spuse de tine mai sus cred ca esti mult prea subiectiv si mai si etichetezi eronat!!! Cum ti-ai dat seama de faptul ca Morar e idiot?? Idiot pentru ca ti-a eliminat tie preferatii?? Cam penibil asa..ce sa zic. Daca imi permiti sa-ti dau un sfat..nimeni nu ti-a cerut o parere despre X factor..nu-ti place nu te mai uita, nimeni nu te obliga sa te uiti!!!!

  1. ciprian

   Draga marian, am inteles ca esti un vajnic sustinator al idotului de morar (nu, nu mi-am schimbat opinia in urma celor scrise de tine) si de aceea, din imensa mea bunatate, iti voi da acelasi sfat pe care mi l-ai dat tu mie: nimeni nu ti-a cerut parerea …nu-ti place ce scriu nu mai citi, nimeni nu te obliga sa citesti!!!!

  2. M. Post author

   E Simon Cowell, nu Simone :)) Si e o mica mare diferenta intre el si Morar. Nu o fi Cowell un “guru a muzicii”, dar are tot dreptul sa fie in juriu pentru ca e cel care a creat X Factor.

 3. Diana

  Fcatorul X e ceva complex… e ceva… ce ține mai mult de altceva decât voce. Ține de cât de bine prind la public, dau pe sticlă.
  M-am uitat aseară și mi-a fost milă de ce le-au făcut ca stil la două concurente… ca să dea bine la public, desigur.
  Voce eu… dar cam mecanică, tehnică… or cânta live, dar parcă le lipsește… melodia din voce. Nu mi s-a părut nici unul „ambalat” prea bine pentru scenă. Poate cum vor să promoveze unii băieți; dar eu tot parcă nu văd un pachet complet de star în niciunul. Depinde ce o să facă din ei în următoarea perioadă.

 4. Dragos

  Morar asta crede ca el stie ce se cere; sub aceasta impresie, le-a dat alora sa cante niste piese foarte aiurea ca de…el stie ce inseamna show. Vai de capul lui de figurant.

 5. Daniela Badarau

  Dragi pasionati… ce public vreti sa castigati? Pana cand veti canta ce nu sunteti?
  Iubiti oamenii de aici, de aici porneste totul! Femeile imbracate din alt secol, de bordel, transformate, o muzica parca fara identitate! degeaba talent daca sunteti imorali. Sa fii public este usor. Veti fi viitoare mame si va va pare rau de o astfel de prezentare scenica. V-ati spus povestea vietii? ati venit cu gandul si sufletul?

 6. elena

  Ce cauti Paula draga, langa un imberb needucat,nescolit,necivilizat ca acest Morar???
  Doamne, cand l-am auzit aseara ca a fugit repede la Crina Mardare sa-i ceara si ei parerea,dupa ce tu ti-ai exprimat-o, legat de interpretarea unei concurente din emisiune,mi-a venit sa sting televizorul ! mi-am adus aminte de un “soarece” de coleg din scoala elementara care proceda exact ca acest Morar : dupa ce auzea ceva, dadea fuga la altii sa le spuna ce-o auzit si sa vada ce zic si aia… era, bineinteles, caraghiosul clasei, nesuferitul…asa ca si imberbul asta … cine o fi fost asa de neinspirat sa-l aduca in aceasta emisiune??? din cauza lui nu aveti nici audienta nici simpatie din partea publicului ! De cate ori casca gura, amaratul asta, iti trezeste numai repulsie ! si apoi, in formula asta, sunteti departe de cei din juriu de la “Vocea Romaniei”

 7. Elena

  Incep prin a spune ca nimeni nu e in masura sa judece pe cineva,cu atat mai putin voi!Nu mai faceti atata tura,vura….daca nu va convine nu va uitati.Suneti doar niste bieti imbecili/le care nu aveti altceva de facut decat sa va dati cu parerea si sa aduceti jigniri oamenilor deosebiti din juriu.Adi Sana,Paula Seling si Mihai Morar sunt oameni deosebiti fara ei X factor nu ar exista sau daca ar fi existat nu ar mai fi fost la fel.Cei care comenteaza aiurea au IQ-ul sub nivelul marii.

 8. Alexandra Bohan

  Elena, dacă tu consideri că un om care are o opinie (oricum ar fi ea), are IQ-ul sub nievlul mării, permite-mi să mă îndoiesc de capacitatea ta de a judeca raţional o situaţie, ori altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *