Incotro se indreapta turismul romanesc?

Am lucrat anul trecut pe un proiect din aria turismului. Tinand cont ca am trecut prin cel putin 5000 de pagini de prezentare a hotelurilor, pensiunilor cred ca-mi pot exprima o parere de luat in calcul despre toate aceste situri si despre directia in care merge turismul romanesc.
Ce m-a deranjat cel mai mult la paginile de prezentare? Aveti mai jos o lista cu liniuta:
– PRETUL! nu vor sa puna pretul pe site de nici un fel! Sansele de a vinde un produs/serviciu cresc considerabil in momentul in care tu ai pus un pret pe serviciile tale, si ce-i cel mai important e si actualizat periodic. Multi s-au multumit sa-si faca site de prezentare si intre timp, din dorinta de a mai economisi 5 franci nu mai platesc pe cineva sa intretina situl. Am gasit preturi neactualizate de prin 2007.

– POZE! insuficiente sau deloc!Am gasit cateva situri de prezentare cu o poza, poza aia reprezentand de cele mai multe ori casa pe dinafara, si in unele cazuri poza era si intoarsa. Cand caut un loc de cazare poti fi sigur ca ma uit la poze. Si nu, nu vreau poze doar dintr-o camera, ca nu cazezi toti turistii acolo. Nu cred ca si-a facut cineva pensiune cu camere 100% identice.

 

  

– Lipsa unui site de prezentare pe platforma platita.  Am gasit situri pe cabanova, home.ro, piczo, go.ro. Daca in 2012 cand un site + gazduire costa sub 250 ron mai umblam cu asa ceva avem  o problema. Aici se vede din prima lipsa de profesionalism, practic tu nu vrei sa investesti in afacerea ta.

– Si daca tot am ajuns la sectiunea situri, aici sunt probleme grave. Nu vreau sa mai vad in 2012 situri in care iti porneste muzica de cum intri si trebuie sa pierzi un minut sa-ti dai seama cum dracu` se inchide ( aici; un exemplu de site la care nu am gasit/putut sa inchid muzica). Nu vreau sa mai vad situri facute in flash care iti ridica instant procesorul la 80% nefacand nimic.

-Si ultima pe ziua de azi: greseli gramaticale, de punctuatie, prescurtari, litere mâncate si lipsa diacriticelor. Este inadmisibil sa gasesc asa ceva pe situl tau de prezentare. INADMISIBIL! Aici exemplele au curs gârla. Proprie si wireless au fost de departe cele mai stalcite cuvinte. Siturile pensiunilor unguresti sunt un macel a limbii noastre.

       

     

    

   

     

     

    

    

  

 

ps: partea a2a maine

6 thoughts on “Incotro se indreapta turismul romanesc?

 1. Pavel

  Mai nou se fură idei. A se vedea info travel de la Cluj. E şi mai penibil să se facă aşa ceva în 2012 când sunt oameni pe marketing o mulţime.

 2. etienne

  la noi tot timpul e putin mai greu..lumea nu vrea sa se educe catre mediul online, si cei mai multi nu inteleg un lucru: clientul e hotarat ce pachet de servicii turistice vrea direct din fata calculatorului.

 3. asko

  pacat ca nu ai dat si cateva exemple de site-uri ok, si probabil nu ai avut timp sa studiezi mult prea folositele expresii “comfort lux”, “inalta clasa”, “personal calificat” – vax albina, si altele

  1. ciprian

   @asko era prea mult sa dau exemple pozitive pentru as fi pierdut destul de mult timp; nu zic ca nu au fost situri de prezentare care nu mi`au placut; sunt sigur ca au mai fost si alte cuvinte stalcite pe ici pe colo; aici am pus doar ce mi`a sarit in ochi pe moment
   @etienne: pai daca nu ai macar un site cu cateva poze cum vrei sa ajunga lumea la tine?prin recomandari nu cred ca merge asa bine

 4. somnulescu

  Asa-i cand iti faci un business, iti trantesti un site, trantesti niste text la vrajeala…numai ca siteul ala iti tranteste afacerea 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *