De ce ai avea nevoie de anvelope de iarna?

Cand povesteam zilele trecute de aventurile in trafic/parcare datorate zapezilor masive care au lovit Romania, am uitat sa va precizez ca masina mea este echipata complet cu anvelope de iarna. A fost o investie foarte buna la vremea ei pe care sigur nu o regret. Acum vreo 2 ani am cumparat cauciucuri doar pe partea din fata, anul trecut am luat si pe spate sa nu mai am nici un fel de probleme. Diferenta este destul de marisoara. O masina dotata complet de iarna este cu mult mai sigura decat alternativa: o sanie pe patru roti. Multi prieteni au preferat sa nu scoata masina din parcare datorita faptului ca nu era dotata corespunzator si astfel au zis ca fac o economie la bani.

Nici n-as vrea sa-mi imaginez ce-ar fi fost daca aveam doamne fereste anvelope de vara. Mi-aduc aminte de acum doi ani cand nu apucasem sa le schimb la timp si m-am chinuit o ora pe ceas sa cobor o bordura. Sa nu mai zic ca pana am ajuns la vulcanizare am mers ca melcul de frica sa nu patesc ceva. Am invatat din greseli si anul trecut le-am schimbat din primele zile cand temperaturile scazusera sub 5 grade, evitand astfel sa pierd timpul pe la vulcanizari.

Este deja al-3lea an in care folosesc anvelope de iarna. Vorbind din experienta va recomand sa nu va zgarciti la cumpararea lor, alegeti o marca buna si in nici intr-un caz SH. Niste anvelope noi de iarna va tin lejer 3-4 ani si va scutesc de multi nervi si timp pierdut prin parcare. Ganditi-va doar ca aveti o intalnire importanta si ati putea-o rata din aceasta cauza. Este ca merita banii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *