Niste raspunsuri by Mihaela Radulescu

Am terminat aseara de parcurs niste raspunsuri posibile la intrebari pe care care nu le-am articulat niciodata. Probabil existau intr-o stare latenta, dar nu a aparut imboldul sau declicul care sa le transforme in litere, cuvinte si sa capete forma unor interogatii.
Cartea Mihaelei Radulescu e indrazneata, un rezultat al onestitatii, al raspunsurilor fara ocolisuri si neglijent de sincere. Cuprinzand un ciclu de eseuri, “Niste raspunsuri” strabate cu predilectie cararile dragostei intr-o maniera usor erotica, deloc cuminte pe alocuri, dar savuroasa si incarcata de o traire cu greu transpusa in cuvinte.

Si mi-a placut cu atat mai mult cu cat nu sunt deloc un simpatizant al Mihaelei Radulescu, ba, dimpotriva, nu as fi crezut-o capabila de o emanatie prozaica care sa transpire atata sensibilitate si profunzime.

Dar, “Niste raspunsuri” te determina sa descui sertarele sufletului in cautarea propriilor replici sau, mai degraba, in identificarea lucrurilor care conteaza si te definesc ca om. Chiar mai mult, te incurajeaza sa meditezi asupra celor pentru care merita sa traiesti, sa lupti, sa te zbuciumi si chiar sa iubesti. Este, cu siguranta, o lectura pe care o recomand celor care stiu si vor sa citeasca cu sufletul.

“Tu ce mai faci? E intrebarea pe care îmi vine mai degrabă să o folosesc în loc de “te iubesc” și “mi-e dor”, căci mă simt mai puțin egoistă.”

4 thoughts on “Niste raspunsuri by Mihaela Radulescu

  1. Catalin-Ghoul

    ohh are mai multe? am mai citit pe forumuri ca e destul de buna cartea Niste raspunsuri. Inseamna ca nu o mai vad ca o zina care trebuie sa fie decat frumoasa in aceasta viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *