Dependente de propria frumusete

Ce s-ar face femeile fara produsele cosmetice? O asemenea intrebare ridicata la ceas de seara, alaturi de o cana cu vin fiert si cateva prietene nevorbite de ceva vreme a starnit o adevarata revolutie. Se milita clar pro acestor “subalterni” ai frumusetii, lasandu-ma sa cred ca o eventuala privare de cosmetice  ne-ar trimite pe toate in sevraj.

Cert este ca notiunea de frumusete a ajuns supraestimata si asta in special datorita cosmeticelor.

Si cum sa nu fie asa, cand un studiu recent arata ca o treime dintre femei se machiaza de fiecare data cand trec pragul casei, chiar daca asta inseamna doar o vizita scurta la magazinul din coltul strazii. Pare cu adevarat trista, nefireasca, dar nu si neadevarata, corelatia dintre machiaj si incredere de sine pe care majoritatea femeilor o au sadita  in subconstient.

Involuntar, aparitia cosmeticelor a redimensionat tiparul frumusetii si l-a directionat puternic spre superlativ. Prin urmare, e firesc ca fiecare femeie sa apeleze macar la un machiaj natural in incercarea de a obtine cea mai buna versiune proprie. Si cum sa faci rabat de la faradat cand te raportezi la imaginile  ireal de frumoase din reviste?

E foarte adevarat ca frumusetea costa, dar se pare ca finalitatea e cu mult peste acest pret. Nu degeaba se spune ca baba la frumusete sufera si nu carneste. La drept vorbind, “suferinta” se masoara in demachiant, lotiune tonica, baza de machiaj, corector, fond de ten, pudra, blush, farduri, creion, rimel si cate si mai cate.  Sa nu care cumva sa ne gandim si la bani ca pana la urma pentru frumuste dam fara de numar.  Doar nu ne inchipuim ca oricine ajunge o Jolie cu rugaciuni si acatiste…

2 thoughts on “Dependente de propria frumusete

  1. Mopo

    sincer, n-as putea rezista fara cosmetice, mai ales fara unele dintre ele (crema hidratanta, fond de ten, rimel). desi am un ten relativ curat si fara semne, ma simt mult mai bine, increzatoare si frumoasa daca le folosesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *