Oul, cat e oul??

Am dat zilele trecute o raita prin Kaufland in cautare de diverse bunatati si cand ajung a raionul de oua sa-mi cada fata nu alta. De obicei era destul de gol pe acolo, sau erau puse alte categorii de produse. Totusi, de data asta chiar erau oua pe alese. Am scanat rapid raftul, toate aveau pretul de cel putin 1.08 lei/bucata.

Am ramas socat atunci cand am dat cu ochii de pretul de 32.9 pentru 30 de bucati (stiu, matematica simpla, 1 leu X 30 buc=30 lei). Cred ca nu-s singurul caruia i se pare mai mult decat exagerat acest pret. Gainile noastre au inceput cumva sa faca oua cu firisor de aur? Nu-mi amintesc ca anul trecut sa fi fost o criza pe acest sector. Gainile tot la fel de mult se oua ca doar stau inauntru la caldurica, nu? Veti spune ca s-au scumpit toate utilitatile, nu?Pai painea sau alte alimente de ce nu s-au scumpit? N-o fi cumva o crestere artificiala a preturilor? Producatorii au vazut o portita si au profitat din plin de ea.

La un calcul rapid, cu 30 lei cat costa cele 30 de oua ti-ai putea lua asa: 1.5 kg muschi porc, sau 2 kg de fleica, sau 15 paine de 0.5 kg.. si lista poata continua. Sa ne asteptam oare la o noua scumpire brusca a oualelor in preajma pastelui? Orice e posibil..

Tagged on: , ,

4 thoughts on “Oul, cat e oul??

  1. ciprian Post author

    se poate. Am o reteta de negresa fara oua :))
    in situatia de fata este mai ieftin sa cumperi prajiturile gata facute. Oricum alea sigur n-au vazut oua deci un au de ce sa fie scumpe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *