3 din traficul iesean

1. Azi dimineata m`am trezit pe la 6.30 foarte bine dispus. Am avut asa chef de m`am si barbierit la prima ora. Trecem peste. Se face ora de plecat la muncile campului. Afara frig, frig, -9 grade, deja mi-a mai trecut starea de bine. Cum merg eu din tatarasi fac dreapta in metalurgie sa ies incolo spre Tudor. O masina de politie comunitara mergea la pas. Mergea asa de incet incat si o masina mortuara i-ar fi dat flashuri. Mergea asa de incet incat melcii (daca ar fi existat) ar fi fugit pe langa ea. Sa va explic cum e strada aia pentru cine nu cunoaste: aproape un kilometru e o singura banda ca pe dreapta ai masini parcate. Inchiputi`va ca politia comunitara mergea cu 20-30km/h si ajunsese sa tina in spatele ei vreo 20 masini care SIGUR nu se grabeau sa ajunga la munca ci iesisera la plimbarea de duminica cu doua zile mai devreme. Ce sa le ceri??

2. Gropile din Iasi: multeeeeeeeeeee, mult prea multe decat in orice oras civilizat. Gropile pe care eu le stiam de mici de asta toamna acum sunt adevarate cratere. Cred ca li s-a facut mila de ele, cum sa le asfalteze daca le cunosteau si ei de mici, nu? Ca un pont, evitati zona fundatie ca se lucreaza pe toate partile si nici semaforul din rond nu functioneaza. N-as vrea sa ma prinda orele diminetii prin zona.

3. Drumul meu spre casa trece pe strada Sf. Andrei si ies fix in fata la Palas. Datorita lucrarilor (ca si aici se sapa din greu pe banda ce vine din podu ros spre palat, astfel incat acum avem o singura banda pe sens) azi s-au gandit sa inchida iesirea spre Palas si sa devieze drumul spre malul bahluiului. Am stat vreo 10 minute la coada pana sa pot iesi. In cele 10 minute am gasit o masina pe contrasens care nu avea nici o greata, si la un moment dat chiar se suparase c-a tras unul in fata lui si nu putea sa treaca, apoi inca unul nervos care a depasit toata coloana si cand a fost sa intre incepuse sa injure ca nu-l lasa sa se bage, ca mai apoi sa opreasca pe stanga. La ce dracu te-ai mai grabit daca tot trebuia sa opresti in 50 m?N-am sa-i inteleg niciodata pe astia..

Si uite asa, datorita unui drum care trebuia sa fie foarte lejer si fara nervi am ajuns indispus acasa..Si pornisem atat de bine..

7 thoughts on “3 din traficul iesean

  1. Pavel

    Să te ferească ‘ăl de sus să urci Copoul de pe Indepedenţei dimineaţa la 8. E crimă, îţi tai venele. De-l cobori eşti un norocos. 😛

  2. Yamasha

    Nu vrei sa vezi cate gropi sunt prin Ploiesti, nu prea ai cum sa ocolesti craterele, dar…a venit caldura si vad ca mai incep sa peticeasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *