In atentia d-lui primar

Acum ca asfaltarile si proiectele europene sunt in floare (e doar o coincidenta ca anu` asta is alegeri) am si eu o rugaminte la primarul de Iasi: cand va puteti lipsi vreo zi de cativa oameni sa-i trimiteti un pic prin cartiere sa mai arunce o lopata de asfalt? Nu zic ca nu-i bine sa facem drumu` mare intai ca e nevoie si acolo (de acum 3 ani cel putin) dar pe ulite pe cand?

Nu stiu daca v`am povestit urmatoarea treaba: am stat in alexandru pe vremea cand podu era varza, am plecat, s-a renovat frumos si s-a vindecat si locul. Apoi am stat in Tatarasi si lucram in nicolina. Sa va aduc aminte de traseul sinta- cotnari-piata nicolina- nicolae iorga? Groapa langa groapa si intre ele alta groapa. M-am mutat in alexandru cu munca, la o luna-doua s-a turnat un asfalt ca`n palma. Acum s-au apucat in tatarasi de asfaltat. Oare ar trebui sa ma mut? :))

Treaba asta trebuia facuta cam de 2 ani, daca nu chiar mai bine. Oare cum de s-au apucat tocmai acum? De ce nu s-au facut toate mai din timp sa nu avem santier juma de Iasi? Acum i-a palit si cu lucrarile in fundatie, in Tatarasi + Metalurgie, strada Palat, Pacurari si in curand si pasajul peste cale ferata de la Tigarete. Cred ca abia in 2 ani e de venit in Iasi.

Pana una alta va invit sa vizionati gropile de pe strada mea; am numarat cam 17 in 50 metri, din care trei erau mai intinse pe aproape 1 mp.

10 thoughts on “In atentia d-lui primar

 1. Pavel

  Aha! Deci nu-as singurul care a remarcat şantierele numeroase şi haosul creat înainte de alegeri. Numai pentru astfel de “mişcări de marketing politic” eu nu aş mai vota cu actualul. Bine că n-am buletin de Iaşi 🙂

 2. Daniel Matasaru

  Salutare, Cipoc!

  Intamplarea face sa arunc azi un ochi pe blogosfera si am dat si peste postarea ta 🙂
  Punctual, pt ca ne cunoastem si e bine sa fii informat:

  1. Numeroasele santiere pornite simultan nu au legatura cu anul electoral, ci pur si simplu cu faptul ca incepand de anul trecut au fost aprobate finantarile europene si semnate contractele pt a putea demara licitatiile de executie. Dovada ca nu sunt electorale este ca aceste santiere vor dura cel putin inca 2-3 ani de zile, practic vorbim de peste 11 milioane de euro care au fost atrasi de la UE de Primaria Iasi ( suntem pe primul loc in tara 😉 check this out: http://curierul-iasi.ro/category/proiecte-europene )

  2. In Tatarasi a fost o MARE problema cu firma greceasca Themeli, care a castigat licitatia internationala, a fost un proces in instanta etc care a facut ca lucrurile sa se tergiverseze. Nu intru in detalii, iti spun ca abia anul trecut am reusit sa scoatem lucrarea la licitatie din nou si acum se executa. Crede-ma, nu ne convine nici noua aceasta situatie ( aici te poti gandi si electoral), nemultumirea oamenilor este justificata, inteleg perfect, si eu stau in Tatarasi.

  3. Poze de pe strada ta 🙂 Recunosc, stiu unde stai pe blog, dar strada, nu o pot ghici 😀 Daca tot esti activ pe net, de ce nu dai un simplu email la adresa cabinet.primar [ at ] primaria-iasi.ro ca sa putem da in lucru sesizarea respectiva? E atat de simplu 😀

  4. Il salut si pe Pavel si il provoc, pentru ca stiu ca e un bun organizator, sa faca un blogmeet tematic pe probleme de administratie publica/proiecte europene. Discutam cu toata lumea si poate mai rezolvam si ceva probleme punctuale.

  Cele bune!
  DM

  P.S. Scuze ca nu ti-a putut raspunde chiar primarul, dar sper ca merge si raspunsul consilierului sau 😛

  1. ciprian Post author

   ms Daniel de raspuns, chiar speram sa te bagi in discutie
   Mi se pare destul de urata treaba asta cu dat la gioale la proiecte pentru diverse interese (vorbesc de consilieri si toti cei care s-au mai impotrivit diverselor proiecte) pentru ca pana la urma tot iesenii au de suferit. Stiu ca prin cartierele/ zonele bune ale iasului treaba este buna si probabil din acest motiv si-au permis sa tot taraganeze aceste proiecte. Daca si-ar fi rupt masina personala prin toate gropile sigur situatie ar fi fost alta
   Si daca tot vorbim, daca ai intr-o zi timp liber strangem cativa blogeri si cautam cateva idei pentru Iasi?
   PS: primarul are mail 🙂

 3. Daniel Matasaru

  Da, primarul are mail 🙂
  Daca o stabilim din timp, facem ziua ( dupa amiaza spre seara) sa fie libera. Se poate si in weekend, cum vreti voi!

 4. alex_blue

  eu m-am lamurit cu primarul asta…si din fericire, am viza de flotant pe Iasi 😀
  P.S.: @Daniel Matasaru: modul in care ne-ai adus la cunostinta ca esti consilierul primarului a fost “priceless”…eu nu as risca, insa, sa zic asta in gura mare

 5. Pingback: Uite ca se poate | Ciprian & M's blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *