Romanul la sarbatori

Romanul la sarbatori este o specie de animal prost crescut, grabit si coleric. As spune mai multe dar nu as vrea sa jignesc animalele. Cum vin diversele sarbatori mai mult sau mai putin crestine romanul nostru se transforma complet. Il vezi prin supermarketuri imbulzindu-se la promotii, uneori chiar aruncand diverse jigniri gratuite persoanelor care au luat tot si el n-a mai apucat nimic. Sa nu mai zic de cozi ca acolo nu`i mai tace gura.

Sa va povestesc acum ce-a facut un asemenea individ zilele trecute. Eram la BRD, si era o coada marisoara (erau cam 5-6 oameni in afara agentiei, inauntru inca vreo 5). In spatele meu un tip pe la 40 de ani care nu auzise in viata lui de distanta regulamentara de stat la coada. Va dati seama ca toata lumea era nerabdatoare sa intre inainte de inchiderea agentiei. Cei care ati intrat intr-un BRD stiti faptul ca in mai toate locatiile exista un robotel unde poti plati facturile fara sa vii nevoit sa stai la coada (chestiile alea rosii care va iau banii cu ajutorul celor de la paza mereu saritori cand vine vorba de ajutat).

Cum era si normal, cei care avea de platit facturi la robotel intrau in fata, ca doar nu aveau rost sa stea la coada. Intra un tip (40 si de ani) pentru a plati facurile si in urma lui un tanar de maxim 25. Animalul din spatele meu reactioneaza in secunda doi la neobrazarea tanarului de a se baga in fata si-l apuca puternic de mana si da sa-l traga afara. Am crezut ca-i zboara mana din umar cu cata putere il prinsese. Tanarul se intoarce si-i spune calm ca se duce la robotel cu tasu` care intrase primul. N-ai fi auzit un scuze ceva ca-i pica gura.

Intr-un minut iese tanarul si-i spune sec istetului: “daca eram in alte circumstante ti-o luai sigur peste bot”.

Asta e romanul nostru: intai iti da in cap si apoi te intreaba de sanatate. Nu ar fi fost mai bine sa-l intrebe ce are de gand decat sa recurga la violenta? Eu zic c-a avut noroc tura asta ca n-a dat peste unu` la fel de prost ca el care sa-i tranteasca una sa nu se mai ridice de jos. Poate data viitoare…sper.

3 thoughts on “Romanul la sarbatori

 1. ionut

  mai taie din ele,da-le *****…:))
  tatal are 40 ani iar fecioru 25??!!!!….cat de harnic sa fi fost taica-su?:))
  asta e partea frumoasa…
  nasol e ca nici noi,”spectatorii” nu facem nimic in astfel de situatii…privim,analizam,suntem nemultumiti si cam atat…dar unde e reactia????

  1. ciprian Post author

   pai ce reactie sa fie, cu prostu` nu trebuie sa te pui ca are mintea odihnita..oricum, in caz de ceva era paznicu` de la banca si putea sa intervina
   am zis 40+ si fiul maxim 25..ce nu iese?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *