Vineri 13, pisica neagra

Sau cum era sa fac sarbatorile de Paste in Iasi, fara mancare fara nimic.

Nu sunt un om usperstitios de felul meu dar am cateva treburi de la care nu prea ma abat. Una din superstitii ar fi faptul ca ma feresc sa dau bani de luni, dar in schimb nu ma feresc sa iau ca-mi merge treaba bine toata saptamana mai apoi. Tinand cont ca saptamana asta am inceput cu datul de bani de luni(mai mult de nevoie ca-mi expira ITP) toata saptamana a mers pe masura. Am si luat, dar parca mai multi am dat.

Cum astazi este vineri si 13 pe deasupra nu se putea sa patesc o nasoala. Dau sa plec la munca pe la 14.30, pornesc masina, dau inapoi 3 metri, dau inainte si poc, se opreste motorul. Ce dracu` zic, chiar asa prost sa fiu sa opresc un diesel?N`am reusit performanta asta decat de 4 ori in 4 ani. Dau din nou la cheie, surpriza, nu porneste..Mi-aduc aminte totusi ca n`am alimentat de multa vreme si-am zis ca asta sa fie cauza.

Cei din Peco nu dau la sticla de plastic motorina, deci solutia era sa ajung pana acolo. Sun, vine masina si ma trage pana in cel mai apropiat peco(o fantoma de petrom). Am mers c-un morcov aproape un km, si cu teama de a nu intra in cel care ma tragea. Alimentez de 30 lei, dau la cheie, nimic. Mai pun de 20, tot nimic.

Eh, acum incepea dezastrul. Gasesc prin telefoane un mecanic, vine gagiul repede, amorseaza pompa, mai verifica conducte si se lasa pagubas: e treaba de electrician. Fac rost de un electrician, amorseaza si el pompa, dau la cheie, nimic. Ma rugam sa nu fie de vina vreun senzor ca ma manca pastele in Iasi, ca magazin deschis la ora 17.00 nu cred c-as fi gasit defel.
(n.r): cand am plecat dupa electrician am obervat ca nu`mi mai functioneaza alarma, deci deja trebea sa-mi dau seama singur care este problema. Am pus aceasta defectiune pe seama faptului ca am scos bornele sa resetez computerul de bord.

Meseriasul meserias cu adevarat. Vazand ca nu`i da de cap pe partea mecanica, se apuca de partea electrica. La a2a siguranta verificata isi da seama de unde e. Se futu` fix siguranta care se ocupa de UCE injectie, aceasta fiind siguranta care avea grija si ca alarma sa functioneze. Inlocuim siguranta, dau la cheie, porneste..Se pare a acea siguranta a crapat datorita lipsei motorinei.

Am zis ca tin post azi, m`am abtinut de la mancare, dar la injuraturi cu siguranta n`am facut economie.
ps: maine ajung (sper) la mama soacra, si trag nadejde sa fie o zi linistita.
ps2: sa nu credeti ca m`am zgarcit la alimentat, dar prefer sa nu alimentez din statii fantoma, si oricum daca plecam maine as fi facu plinul(cum era si planul initial de altfel). De obicei este rezervorul tot timpul plin si este prima oara cand fac pana prostului, si cu siguranta va fi ultima oara.

7 thoughts on “Vineri 13, pisica neagra

  1. fotograf nunta bucuresti

    Pot sa ma laud ca de cand conduc de 12 ani..niciodata nu mi-am luat-o cu celebra pana a prostului..la mine cand e un sfert bag macar de 50 de lei! cand am ..cand n-am fac sport!:))

  2. Pingback: Oare va veni amenda pentru rovigneta? | Ciprian & M's blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *