Vine vine..targul de incaltaminte si imbracaminte…

Nu cred ca a fost lasata zi de la Dumnezeu in ultima saptamana in care sa nu aud tipand tare in difuzoare: Vine, vine: ExpotexStil Targul de incaltaminte si imbracaminte revine la Iasi..bla bla..100 de producatori..bla bla. Tinand cont ca stau cu geamul deschis 15 ore pe zi, nu am cum sa nu aud (desi sunt cam la vreo 50 m de drumul mare) povestile astea de cel putin 3 ori pe zi, in functie de cat de des trece masina prin zona.

Nu stiu de ce se mai insista cu aceste targuri de haine ieftine cand n-am mai auzit pe nimeni sa se duca la asa ceva, si sa nu mai zic ca trebuie sa platesti si intrarea ca sa vezi fix nimic. Erau la moda aceste targuri acum vreo 5-6 ani cand se organizau maxim 5-6 pe an, dar acum? Sa va dau un exemplu: in perioada 13-17 iunie a fost la providenta (organizata de`o firma) ca mai apoi, incepand cu data de 20 iunie pana pe 24 sa fie organizata de o alta firma, dar la sala sporturilor. Din 5-6 bucati pe an s-a ajuns acum la 2-3 pe luna. Aceleasi haine proaste, aceeasi comercianti, si probabil din ce in ce mai putini comercianti veniti din Romania, comercianti care chiar sa aiba preturi de producator.

Si sa nu mai amintim de chiria care pentru cateva zile poate ajunge sa fie cat cea de pe o luna in spatiul tau. Cred ca sunt destui care spera ca din aceasta vanzare sa-si scoata un pic de profit, dar nu stiu cat de multi chiar reusesc asta.

Si ca o intrebare de final: cand ati fost ultima oara la un asemenea targ?

8 thoughts on “Vine vine..targul de incaltaminte si imbracaminte…

 1. Pavel

  Nu merge nimeni? E puhoi de lume de fiecare dată! Trec prin fața Sălii Sporturilor și intră lumea ca la circ. Știu eu persoane care merg.

  Numai că e enervat chestia cu mașina de pe stradă cu vine, vine, vine… Aş continua ca-n copilărie, da’ mă abţin. 😀

 2. ionut

  Oricat de urat ar suna pe timpanele noastre, masina cu “urlatoare” este un mijloc de promovare utilizat destul de des si in alte tari vestice.
  Expotextil era organizat de doua firme B2B Agency si Ad Media Group, dar acum s-au despartit si fiecare organizeaza targul separat. De aici distanta de doar 1 saptamana intre targuri.
  Daca ar intelege si comerciantii ca la un targ trebuie sa vii cu preturi mai mici decat gasesc oamenii in magazine, atunci am avea si noi de castigat. Cat despre preturile unui stand in expozitie, sa stii ca nu sunt chiar foarte mari.
  Pacat totusi ca nu s-au gandit sa le faca mai rar in Iasi – asa si oamenii ar avea interesul sa viziteze targurile sa vada ce mai este nou.

 3. Ioan T.

  Oamenii merg in continuare la targuri. Nu stiu de incasari, dar cu siguranta se duc pe acolo. 1 leu intrarea si poti casca gura cat vrei, eventual cumpara.

  Cand aud “vine, vine …”, intreb de fiecare data “dar cand a plecat?” 😀

  Eu am fost in urma cu aproape un an la un astfel de targ 🙂

 4. Marius

  Ultima data am fost cam de un an la un astfel de targ. Insa poti sa iti spun ca a fost foarte multa lume, deoarece intrarea nu costa mult. Din pacate hainele nu sunt deloc ieftine ( fiind si haine de doi bani ), insa poti gasi si haine de calitate sau accesorii care chiar sunt la pret de producator, dar mai bine faci o comanda online si platesti mai putin.

 5. Paul - KidsMag

  Am fost si am mai cascat gura uneori, am mai si cumparat, am mai si analizat piata. E interesant piata de “targuri” iar hainele chiar sunt mai ieftine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *