Oare va veni amenda pentru rovigneta?

Incep articolul de azi cu o atentionare: ma consider un om precaut si incerc pe cat posibil sa evit situatiile cand sunt prins cu garda jos. Acest episod este cumva asemanator cu cel de aici, difera doar suma cu care o sa-mi iau teapa.

Sa va explic: veneam de la Piatra Neamt spre Iasi, si mai aveam maxim 6-7 km pana sa intru in oras. Cum mergeam eu asa agale observ pe partea dreapta o masina de la ARR cu 2 dispozitive in spatele ei, dispozitive care dupa parerea mea sunt camere pentru rovignete. In momentul acela ii zic logodnicei pe un ton basescian:” HA HA HA, uite camere pentru rovigneta, sa vezi cum pica fraierii”. Nici nu termin bine de zis ca ma paleste: Ba, mie cand dracu` imi expira?? Vreti sa ghiciti raspunsul? Aveam rovigneta expirata de vreo saptamana, respectiv de pe 19 iunie. Nu stiu de ce traiam eu cu impresia ca este valabila pana in iulie. Nu era..Am oprit la Petrom la intrare in oras, si la intrebare casierei “de cand vreti sa fie valabila” nu am putut decat sa-i raspund: “se poate de acum 20 minute?”.

A zambit si mi-a trantit`o pe aia cu “tinerii din ziua de azi” cum sunt ei uituci si cum ii doare in cur de toate. N-avea rost sa-i explic ca nu era si cazul meu, ca n-a fost neglijenta si doar AM UITAT! Sunt si eu om de naiba..
Daca ati mai patit ceva asemanator, are rost sa sper ca nu-mi vine amenda? Aparatul celor de la Petrom a imprimat ora sistemului celor de la CNADR, deci n-o pot da intoarsa ca aveam rovigneta in urma cu 20 minute..

Si la urma sa fie treaba maxima imi zice mama:” esti sigur ca nu te-a prins si la dus?”..la asta nu ma gandisem..

10 thoughts on “Oare va veni amenda pentru rovigneta?

 1. Sakin

  Pana la Piatra Neamt, sunt sigur ca mai sunt camere, deci e foarte probabil sa te fi prins si la dus:). Oricum, daca e sa iti vina amenda, ai de asteptat vreo cateva luni bune…

 2. Cornel

  Cu siguranta iti va veni amenda… din pacate aici asteapta cu nerabdare sa ofere amenzi cat mai multe. Asa ca… bune bani deoparte.

 3. Vali

  Eu am luat masina pe 10 aprilie si i`am facut rovigneta in mai. Am facut drumuri spre Bicaz, Lacul Rosu, Piatra, Targu Neamt, Suceava. Am vazut si masina celor de la ARR, dar am scapat. Sau nu a ajuns amenda la mine. Una din 2 😀

 4. Paul - KidsMag

  La fel am patit eu cu camera de la motel Bucium in ziua cumatriei Mirunei si am trecut de mai multe ori in zilele precedente petrecerii dar nu stiam ca e camera pt rovigneta – nici acum nu sunt convins ca e….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *