Oh Murphy, ce ti-as zice de dulce..

Nu stiu sigur daca printre regulile lui Murphy exista si urmatoarea: daca lasi masina acasa ca e frumos, pana sa ajungi inapoi sigur te va ploua. Ceva de genu` asta am patit eu duminica seara. Sa incep cu inceputul:

Duminica dimineata plec spre munca si las masina logodnicei ca mai avea ea un pic de treaba prin oras. Imi lasă biletele ei de RATC, imi zice numarul tramvaiului pe care sa il iau si la revedere. Intre timp, pana am iesit eu de la muncile campului s-a innourat bine de tot si era clar cam ce urma sa se intample. Orgolios din fire, am refuzat invitatia doamnei de a veni sa ma culeaga, ca doar o veni tramvaiul ala o data, nu? Doar cat o sa stau in statie? Ora eram cam 18.10.

Eh, aici a intervenit prima dintre probleme: eu merg cu tramvaiul cam o data pe an. Stiu unde sunt toate statiile din Iasi, ce nu stiu insa sunt numerele lor si unde duc (asta cu atat mai mult pe cat tot s-au modificat trasee intr-o veselie in ultima perioada). Ies de la Kaufland, si dupa capul meu ar fi trebuit sa astept sub pod tramvaiul spre Tatarasi. Trec vreo 2 tramvaie, al meu sa mai apara pace. Intre timp se starnise un vant de abia puteam tine ochii deschisi. Vezi video:

Apar la un moment dat doi pensionari, intreb, si foarte zambitori imi spun ca nu stau in locul corect, statia este in podul de piatra, nu sub pod la Alexandru. Bun zic, ma duc acolo. Deja se facuse cam 18.25 si incepuse sa ploua usor c-am fost nevoit sa ma adapostesc la petrom. Dupa vreo doua minute, cand mi s-a parut mie ca s-a linistit un pic, o iau la pas rapid spre statia din podu` de piatra, ca nu cumva sa pierd tramvaiul. Pe drum gasesc un batranel in pantaloni scurti (cu ouatele pe afara) care se chinuia sa mearga!? Vezi video.

Trec de mosneag, si gasesc un copac care avea trotuarul uscat sub el. Fiind uscat, era clar ca acel copac avea sa-mi ofere temporar acoperisul de care aveam nevoie. Cam cat estimati ca a tinut umbra copacul? Va zic eu: maxim 5 minute, ca mai apoi sa observ ca apa de ploaie se scurgea de pe o creanga fix in spatele meu intr`un ritm alert. Deja eram ud, si ploua, si batea vantul si se rupeau crengile. O creanga a avut chiar un interes meschin si si-a dat duhul la 2 metri de mine. Vezi foto:

Abia pe la 18.45 a aparut tramvaiul de pe pod. Am fugit dupa el, am escaladat, am compostat, si dupa 20 minute eram acasa dupa ce-am vazut jumatate de Iasi. Intre timp aproape se oprise si ploaia in Tatarasi. Deci, ia zi tu Murphy, cum era cu regulile tale?

5 thoughts on “Oh Murphy, ce ti-as zice de dulce..

  1. Bogdan

    Si eu am patit acelasi lucru la cea mai puternica ploaie de anul asta din Botosani. Am lasat masina acasa si am iesit sa beau un suc iar la intoarcere am inotat la propriu… ca mai tarziu am reusit sa pierd si numarul la masina intr-o baltoaca de vreo jumate de metru… :))

  2. Zaza

    Veneam de la servici si cand m-am urcat in tramvai doar batea vantul. Pana am ajuns eu in statie in tg. cucu ploua deja furtunos. Imagineaza-ti ca am mers pe jos prin furtuna aia pana acasa. Si stii cat de departe stau…. :)))))))

  3. miki

    Eu am ales sa merg prin ploaie si vant (eram la Auchan) pentru ca m-am temut sa nu-mi ploua in casa sau sa se tranteasca geamurile si sa se sparga, ca le lasasem pe toate deschise. Mare paguba n-a fost ca eram intr-un tricou, pantaloni scurti si niste sandale de plaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *