Suntem o tara cu/de handicapati

Cred ca ati vazut cu totii cel putin cateva zeci de poze cu masini parcate pe locurile special amenajate pentru persoanele cu handicap. Bineinteles ca toata lumea trage la ele, ca sunt cele mai apropiate de intrarea in magazine. Vazusem la un moment dat printr-o parcare prin Constanta un anunt de genul asta (anunt pus langa locurile pentru persoane cu handicap): “daca tot imi iei locul, sa-mi iei si handicapul”. Mi s-a parut o pancarta bine gandita, dar la fel de ignorata.

Eram zilele trecute pe la Auchan. Am tras in parcarea subterana, am cumparat ceva din Auchan si acasa. Dupa ce-am inconjurat eu jumatate de complex si-am trecut de 15 cocoase, ajung in fata magazinul Auchan. Prima parcare era plina (acolo era in regula sa parchezi), cea de-a doua, respectiv cea cu locurile pentru persoane cu handicap, era ocupata de doua masini, ambele cu caracatita pusa pe roti. Va zic sincer ca m-am bucurat cand am vazut rotile blocate. Tipul de la prima masina (perfect normal de altfel) se tot invartea la telefon cautand solutii. Al-2lea sofer nu era inca sosit la masina, si as fi vrut sa vad si “bucuria” lui.

Inteleg ca oamenii se grabesc, dar cat timp pierdeau daca intrau in parcare? 3 minute? Chiar atat suntem presati de timp incat nu avem 3 minute la dispozitie? Asta n-o cred.

6 thoughts on “Suntem o tara cu/de handicapati

  1. Doru

    eu nu ma consider handicapat asa ca afirmatia ta mi se pare jignitoare.

    suntem o tara CU handicapati, poate o fi densitatea mai mare ca prin alte parti, insa nu suntem toti handicapati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *