Romanul la cumparaturi

Astazi vom vorbi despre romanul iesit la cumparaturi in supermarket. Nu stiu cum o fi la voi, dar pe mine ma amuza maxim sa observ romanul in momentul in asemenea ipostaze.

Pentru voi am facut cateva tipare:

1. Romanul strangator: acesta umple un cos cu varf, si in momentul in care ajunge la casa ii spune casierei:”sa-mi spuneti cand ajung la 200 ron”. Si baga femeia stand cu un ochi pe produse, si cu unul pe casa de marcat.. Ajunge la suma ceruta, si cand colo ce sa vezi? Pe banda raman cam jumatate din produsele din cos. S-a incadrat la fix romanul nostru.. Apoi na, strange tot ce a ramas pe banda, ca doar aia din spate stau de placere la coada..

2. Romanul nascut cu cardul in mana: astia imi plac tare. Revin la scenariul de mai sus, cu o banda plina de produse. Se scaneaza tot, se trece cardul din POS si ce sa vezi? Sold insuficient..Si dai cearta cu femeia, si-si amintesc c-au mai cumparat de undeva, si ar trebui sa mai aiba 200 ron sa spunem. Se returneaza cateva produse (aici e frumos ca nu stie ce sa dea inapoi), se trage din nou cardul, si din nou surpriza, tot nu sunt banii. Am fost martor la situatia in care casiera a tras de 5 ori cardul pana intr-un final cand clientii au renuntat la cumparaturi, spre bucuria celor de la rand care au rasuflat usurati. Realizati ce bucurie i-a facut lu` ala care a trebuit sa duca toate lucrurile la locul lor.

3. Romanul vesnic grabit: cat de cretin sa fii sa te apuci de tipat la femeia de la carne: “da aici nu serveste nimeni?”. Serveste dom`le, dar ai rabdare ca doar nu sta femeia aia degeaba si nu vrea sa te serveasca pe tine. Atunci el se grabeste, si uita ca mai devreme a stat 10 minute sa-si aleaga tipul de hartie igienica..

4. Romanul lenes: dupa ce alege cu grija produsele necesare, purcede asa cum este si normal spre casele de marcat. Pe drum isi da seama ca de fapt nu are nevoie de trei paini, asa ca abandoneaza una pe unde apuca. Apropo de acest punct, spicuiesc acum din povestirile unei femei de la curatenie din Kaufland: in fiecare zi facea curatenie pe raion la oale (de alea mari de inox) si cu fiecare zi ce trecea mirosul de pe respectivul raion crestea. Dupa o saptamana au gasit intr-o oala de 10 kg de pe raion o bucata de carne imputita. Fara comentarii..

4 bis. Acest articol a pornit din cauza a doua personaje pe care le urmaream in timp ce eram la Kaufland la casa. Cei care sunteti familiarizati cu acest loc stiti ca frigiderele cu inghetata sunt fix in spatele caselor. Azi, un el si-o ea au cumparat doua inghetate Polar si cum drumul de la frigider pana la casa era asa lung au hotarat sa le lase undeva peste guma de mestecat. Aveau doar 4 metri pana in spate! 4 metri!! Chiar asa de nesimtit sa fii?

Oamenii astia chiar nu realizeaza ca angajatii mai au si alta treaba decat plimbatul produselor inapoi la raft? Daca ai luat un produs perisabil pe care nu-l mai vrei, cat dureaza sa-l duci inapoi?1 minut? Asa esti sigur ca iaurtul pe care l-ai dus inapoi nu va ajunge la frigider dupa doua ore, si ca un alt client nu se va tepui cu el (dupa doua ore de stat in caldura sigur nu mai e bun). In momentul in care iei un produs mucegait, nu-l injuri pe ala de nu l-a dus la raft, injuri magazinul..

Cam atat pe azi, dar acest articol va avea sigur o continuare.

5 thoughts on “Romanul la cumparaturi

  1. Andrei

    Stii vorba aia: Taranul tot taran ramane. Indiferent daca isi face cumparaturile de la Kaufland sau magazinul din coltul blocului..

  2. rundown

    Ai uitat mambo no.5 :)) Aia care cumpara din bonuri de masa. Astia isi noteaza pretul fiecarui produs bagat in cos, dupa care calculeaza valoarea produselor din carucior, total ce nu trebuie sa depaseasca valoarea tichetelor =)))

  3. fotograf nunta bucuresti

    Sincer…cu cumparaturile….si eu sunt cate putin din toate…nu-mi place sa pierd timpul prin supermarketuri, iau ce am nevoi …si uneori ce nu am ….daor de dragula de a umple cosul…le bag in frigider ..si cand expira ..ma duc si iau altele…de multe ori nici nu am timp sa le mananc..daca e vb de alimente…in ultimul timp am devenit mai chibzuit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *