Salvamarii sunt vinovati, clar!!

Intai filmulet apoi discutam:

Un rezumat: un tanar, care nu a vrut sa tina cont de steagul rosu si de indicatiile salvamarilor (plus ca nici nu stia sa inoate)s-a aventuarat in marea involburata, curentii l-au tras spre larg si a murit, pentru ca, marea nu prea iarta. Situatia in sine este tragica bineinteles, dar vinovatul este unul singur si acela nu e sigur salvamarul asa cum spuneau parintii copilului.

Nu stiu cum se face dar nu exista an in care sa nu se intample cateva tragedii de genul acesta, parca toti zmeii in ale inotatului se strang la mare sa se umfle in pene. Auzim in fiecare an vesnica vorba “marea si-a luat tributul”. Pai cat timp o sa existe specimene de genul celor de mai sus cu siguranta ca marea isi va mai lua tributul in continuare.

Mi-am adus aminte de o intamplare de la mare de anul trecut. Era o zi cu un vant destul de puternic, steag rosu, cu niste valuri mai mari de trei metri in multe zone. Ce credeti ca faceau romanii? Erau acolo pe mal gata in orice moment sa tasneasca sa prinda un val cat mai mare. Unde erau salvamarii veti intreba? Pai tot acolo pe mal, dand indicatii foarte clare sa nu intre lumea in apa. Tinea cineva cont de aceste indicatii? Poate doar cei care aveau un pic de minte mai multa si constientizau pericolul la care se expun.

Chestiile astea nu se vad. Ce ramane este faptul ca salvamarul nu si-a facut datoria!! De parca omul ala ar fi dator sa-si sacrifice viata pentru orice prostau care se aventureaza de nebun in valuri. Prost sa fii ca salvamar sa faci asta. Inteleg ca te-a luat un pic curentul cand e linistita marea, sau nu ti-ai dat seama c-ai ajuns prea departe si te panichezi, atunci da, chiar am pretentia ca cineva sa stea dupa curu` meu sa ma pazeasca.

Cam atat pe azi, poate maine revenim cu ceva mai vesel

3 thoughts on “Salvamarii sunt vinovati, clar!!

  1. ioan t

    Trist, foarte trist. Nu stiu insa cum altii se pot aventura in astfel de chestii. Eu stiu destul de bine sa inot si tot nu risc. Cu atat mai mult cu cat il vad pe nenea salvamarul ca ma sfatuieste sa nu intru in apa. Apai cand deja ridica steguletul rosu si fluiera dupa tine si tu nu te-ai oprit, e clar, ti-ai facut-o cu mana ta.

  2. Mihai

    Trist si tragic si este de inteles ca parintii baiatului cauta un vinovat, doar si-au pierdut copilul. Insa si tinerii ar trebuii sa fie mai atenti si sa respecte indicatiile, caci in caz contrar, multi parinti vor ajunge in asemenea situatii.

  3. reed

    Pff…sper sa se bage cati mai multi tigani,cocalari,pitzi,politicieni..astia-s grasi..tribut bun….si ca in madagascar 2,poate si ploua(vine apa) un pic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *