Drive test cu Seat

V-am povestit aici ca urma sa merg luni la drive test cu cateva dintre modelele de la Seat, ceea ce am si facut.

De plecare am ales fiecare o cheie la nimereala (parca eram la bingo cand numai o cheie era castigatoare), si am nimerit broscuta, respectiv un Seat Ibiza SC in doua portiere, micut si simpatic. Desi traficul era destul de aglomerat cand am plecat, am iesit repede din parcare pentru ca broscuta mea verde atragea privirile participantilor la trafic, plus ca nu vezi in fiecare zi o coloana de autoturisme Seat branduite cu diverse stickere. Recunosc sincer ca a durat un pic pana m-am invatat cu pedalele si cu schimbatul in 3-4000 ture, ca asa e cand conduci diesel o perioada indelungata.

Primul popas a fost la Motel Bucium, de unde am preluat un Seat Altea, o masina mai familista asa de felul ei, foarte spatioasa. Am prins un papuc care mergea incet fix in curbele alea mari in Bucium asa ca am ramas un pic in urma de coloana. Sa fi fost asta oara motivul pentru care am uitat sa facem dreapta spre dobrovat si am mers inca vreo 5 km mai in fata?Sau poate mi-a placut tare tare masina asta? :))

In padure la Dobrovat (apropo, e tare frumoasa zona asta) am schimbat Altea pe Altea XL. Daca Altea era mare, sa fi vazut cum era Altea XL. Desi nu sunt mare fan al masinilor mari, experienta cu cele doua de mai sus a fost mai mult decat placuta. Acestea doua sunt masinile ideale pentru o familie de vreo patru membri, care parcurge drumuri lungi in afara localitatii. In oras in schimb, s-ar putea sa fie niste probleme din pricina gabaritului. Na, nu le poti avea pe toate..

La urmatorul popas, si ultimul din pacate, cred (chiar nu mai stiu) c-am luat un Seat Ibiza, versiunea in patru portiere. Foarte placuta la condus si aceasta masina, dar mi s-a parut un pic ciudata pedala de acceleratie. Este doar o problema de obisnuita pana la urma, ca fiecare masina are ceva particular care o diferentiaza de celelalte.
Singurul regret este ca n-am prins si Seat-ul Exeo, un model foarte apreciat de toti care l-au condus in acest drive test. Cred si eu, motor de 2 litri cu vreo 140 cai, diesel..

Aveti timp pana sambata sa incercati unul din modelele de mai sus, si chiar este pacat sa n-o faceti daca sunteti in cautarea unui autovehicul nou.

Multumiri celor de la Moldotrans, dealerul Seat din Iasi, pentru invitatie, pentru amabilitate si pentru ca dat ocazia sa testam aceste masini minunate. E clara treaba, la anul imi iau alta masina 🙂

4 thoughts on “Drive test cu Seat

  1. Pingback: CONCLUZII: “Potriveste-ti stilul cu SEAT!” | Blog SEAT Iasi

  2. Pingback: In vizita #PinIasi | Ciprian & M's blog

  3. Pingback: In vizita #PinIasi | Ciprian & M's blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *