Draga, avem un musafir!!

Mai pune un tacam la masa!

Stateam ieri in pat linistit, cuprins de-o lene odioasa care ma urmareste de vreo luna incoace cand deodata aud batai in usa. Tinand cont ca nu astept pe nimeni am zis ca-i vreun pomanagiu ceva si-am decis ca n-are rost sa ma ridic sa vad ce si cum. Bate a-2a oara si mai insistent, pentru ca muzica care se auzea in camera ma dadea de gol. Nu m-am ridicat nici de aceasta data din pat.

Cand a batut a-3a oara deja eram usor enervat. Ma duc, deschid, si ce sa vezi? Era echipa de la E-on care venise sa-mi schimbe contorul. Mi-am adus aminte apoi ca vazusem afisul la intrare in bloc si ma amuzasem eu ca aveau program de schimbari pana la ora 17.00, la fel ca si altii. Se pare ca E-onul s-a hotarat sa schimbe toate contoarele vechi cu unele noi, electronice. E posibil ca cele noi sa fie mai greu de fraudat. Am inteles c-o sa scap de lasat indexul in usa o data la doua luni, pentru ca aceste contoare o sa transmita direct acest index intr-un panou usor accesibil celui care vine sa citeasca.

Pana aici toate bune si frumoase. Surpriza in schimb a aparut in momentul in care a dat jos cutia neagra. Intre firele din acea cutie zacea un soricel usor mumificat, care ori intrase acolo si n-a mai reusit sa iasa si-a murit de tristete, ori s-a curentat si-a avut o moarte rapida. Ma zic sincer ca tipul care schimba contoru` si-a facut cruce cand l-a vazut. Mai vezi pe la tara asa ceva, dar la oras??

E posibil ca acel soricel sa fi fost motivul pentru care mai simteam din cand in cand cate un miros de-ti statea inima in loc. Sa vedem de acum incolo.
Ps: cu aceasta ocazie am cunoscut-o si pe vecina mea din fata usii mele 🙂

One thought on “Draga, avem un musafir!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *