Noua clasa A de la Mercedes este WOW

Iesisem sambata la o miscare, si in drum spre locatie vad unul din exemplarele noii clase de la Mercedes, iar primele cuvinte pe care le-am scos pe gura au fost WOW. Aceasta este noua clasa A de la Mercedes, totul este de-a dreptul WOW, masina asta este facuta pentru a atrage privirile. Apropo de asta, am iesit destul de repede dintr-o mare aglomeratie, tocmai datorita faptului ca soferii erau mai preocupati sa studieze masina decat sa circule.

Daca tot m-am invatat cu drive testurile, nu am putut sa spun nu cand am fost invitat sa particip la prezentarea noii clase A, a celor de la Mercedes. Totul a fost organizat ca la carte, iar drive testul a fost probabil cel mai asteptat moment al zilei. Nu cred ca a existat cineva care sa nu fi vrut sa incerce aceasta super masina.

Cum sunt modest din fire, mi-am ales pentru drive test modelul A180 cu motor de 1.8 diesel, cu doar 109 caiuti, versiunea cu cutie automata. Dupa ce-am scapat de aglomeratia urbana (si a fost oleaca, ca pentru o zi de luni la pranz) am evadat spre libertate inspre Sculeni. Am testat prin oras modul economic al acestui model (cu oprire a motorului in cazul in care prinzi un semafor de vreo 80 secunde) si un pic pe modul sport, pentru mai multa putere in exterior. Mi-a luat un pic sa ma obisnuiesc cu modelul cu cutie automata, dar cred ca m-as putea invata cu asa ceva 🙂

Nu o sa ma laud cu consumul, desi au fost bucati bune in exterior cand am coborat sub 5%. Este clar ca daca vrei sa mergi la consum scoti lejer sub 5. Am apreciat bineinteles toate detaliile tehnice ce ne-au fost oferite in timpul drive testului. Am aflat si o chestie interesanta, si anume ca toate modelele au ca dotare standard un sistem de avertizare a coliziunilor imintente, sistem care scade riscul producerii accidentelor in caz de neatentie. Se poate lega prin bluetooth telefonul la display-ul masinii, pentru a putea efectua si primi apeluri si pentru citirea mesajelor. Incepand cu 2013 se va putea comanda optional si Drive Kit Plus for the iPhone, care va permite utilizatorului sa se conecteze la Twitter si Facebook, si in plus va avea acces la cele mai noi harti Garmin, cu informare in timp real asupra traficului si a punctelor de interes.

Cam astea ar fi foarte in mare caracteristicile noii clase A de la Mercedes. Cred ca nu mai are rost sa va spun cat de mult mi-a placut masina. O sa sar peste acest mic detaliu.. Cele 11 masini prezente la drive test nu au stat mai deloc pe margine in cele 3 zile cat a durat Roadshow`ul Mercedes ‘Pulsul unei noi generatii’.
La urma, cateva poze pentru a va face o idee de ansamblu cu privire la noua seria A. Mai multe detalii tehnice gasiti bineinteles pe pagina oficiala Mercedes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *