Cat de anonim esti pe internet

Aveam videoclipul de mai jos in draft de vreo saptamana. Nu stiu cum s-a facut dar am gasit si contextul perfect de a-l folosi.

Povestea incepe cu un mail primit pe adresa redactie, mail in care mi se comunica faptul ca trebuie sa sterg un anunt de vanzare loc in camin, pe motiv ca n-a fost scris de proprietar si sunt ceva probleme pe la administratie. Bun zis, hai sa-l sterg. Cat timp stergeam anuntul ma mai conversam pe mail cu persoana respectiva si din una in alta zic sa verific de curiozitate ip-ul de pe care este trimis mailul.

Ma uit in headerul mailului, notez ip. Ma uit la ip-ul comentariului lasat, aproximativ acelasi ip. Ia uite zic, si se minte ca nu fura si l-am prins cu rata-n gura. Recunoaste intr-adevar ca de fapt comentariul era lasat tot de el, imi multumeste ca am sters comentariul si pa si pusi. Sa nu mai zic ca am gasit si facebook (asta e chiar cel mai usor de gasit) si chiar aveam prieteni comuni!! Care erau sansele?

Ma gandeam si eu ca omu`: daca eu, care nu am cine stie ce cunostinte pe partea asta intunecata a internetului, am reusit sa-mi dau seama de cateva chestii, bazandu-ma doar pe un ip, va dati seama cat de usor suntem de spionat de cei care fac asta zilnic ca mod de viata? (servicii secrete& stuff) Suntem foarte vulnerabili cu fiecare informatie pe care o dam zilnic despre noi pe internet. Internetul tine mine, gugalu` indexeazaaaa…

Ca o concluzie, o data ce ti-ai lasat datele pe undeva pe internet nu mai esti anonim. Aveti grija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *