Foaie verde flori de bat, de n-ai treaba ia si fa-ti (2)

Tot port de vreo 2 saptamani cauciucurile de iarna in portbagaj. Daca tot am vazut ca azi este cat de cat ok afara am zis sa le schimb, ca nu se stie ce vine si cand vine. Dupa meteorologi nu ma mai iau sigur ca vad ca da cu virgula de la o perioada incoace.

Va povesteam ca mi-am luat si jante pentru toate rotile, deci operatiunea de schimbare era destul de simpla la prima vedere. Cat de mult poate sa-ti ia sa schimbi 4 cauciucuri, nu?

La 10 am iesit din casa, am mutat masina intr-un loc unde sa ma pot invarti si dai cu prima roate. Prima roata a cedat destul de usor, poate si pentru ca eram destul de pornit pe treaba si a cedat nervos (roata, nu eu). Am purces la a-2a, desfac 3 suruburi si al 4lea nic. Ma mai invart, mai insist, tot nimic. Trec la a3a roata, desfac 3, si cand dau sa`l scot si pe al 4lea rup cheia:)). Nervi, draci, cruci, tot tacamul.

Daca ati crezut ca am renuntat v-ati inselat. Trec strada si-mi cumpar alta cheie, de data asta de aia cu 4 capete. Revin la suruburile netrebnice, apas un pic mai tare si poc, s-a rupt si asta de la capat. Parca eram intr-un film cu prosti. Ma duc inapoi, imi schimba cheia cu alta, acelasi model. Intre timp iau si masina cu mine ca zic ca n`are rost sa ma mai chinui. Cat stateam afara si asteptam sa se elibereze, iese tipa de la magazinul auto si-mi zice sa incerc de curiozitate cheia. Sa nu mai patesc ca a2a oara, pun frumos o ranga mare pe capat si apas. Am rupt si a3a cheie, dar de data asta de la imbinari de la mijloc.

Cand ma vede vanzatoarea iar cu cheia rupta o buseste rasu`. Normal ca nu i`a ramas decat sa-mi dea banii inapoi, ca la mintea mea as mai fi rupt vreo doua. A zis ca urmeaza sa aduca azi maine chei de alea mai ca lumea, si sa trec sa-mi cumpar de aia. Am schimbat eu o pană in 4 ani, dar parca n-as vrea sa raman in drum ca n-am o cheie ametita.

Am pornit sa fac o afacere, respectiv sa economisesc banii pe care i-as fi dat pentru acest schimb (am zis ca mai bine mananc eu o pizza), si m-am ales cu cheia originala rupta (cheie care deschide deasemenea si la roata de rezerva, pe care deocamdata nu prea am cum s-o mai scot) si cu banii dati, dar doar pentru 3 roti. Am facut o afacere, este??

De acum nu are decat sa vina iarna, ca eu is pregatit. Cu prima ocazie cand trec pe acasa sa nu uit sa-mi iau si lopata, ca nu se stie niciodata.

2012-10-30 10.34.47

2012-10-30 10.45.49

2012-10-30 11.04.00

5 thoughts on “Foaie verde flori de bat, de n-ai treaba ia si fa-ti (2)

  1. ciprian Post author

   @Costi: ma bucur ca nu-s singuru`
   @Etienne: ai fi uimit ce fragile sunt; Cel mai rau imi pare c-am rupt-o pe aia originala si nu stiu daca mai gasesc s-o cumpar

 1. Reclame Tv

  Ciprian, daca te consoleaza cu ceva sa stii ca si eu am rupt o cheie din aia saptamana trecuta, prezonul si-a dorit victoria mai mult 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *