O dar furati-ma! Insist!

Magazinul meu de la colt a comis`o din nou. Probabil ca nu sunt singurul caruia i se intampla treburile astea, dar eu am avantajul ca pot scrie despre asta.

Ma duc acum ceva timp la magazin sa cumpar un carnat afumat ceva pentru pizza. (situatia de aici). Tinand cont ca era un carnat ametit nu avea rost sa merg pana la un supermarket ceva si tot la magazinul de la colt am ajuns. Inainte de a intra acolo, observ ca peste drum s-a deschis un alt magazin. Bun zic, las` ca-i bine ca macar au concurenta si poate le mai taie elanul la ceilalti.

Cand intru ce sa vezi? Cei care detin primul magazin au deschis un al-2lea, pe acelasi profil, cu aceleasi vanzatoare sictirite si fara chef, si care are acelasi sistem (caiet si fara bon fiscal la iesire). Daca tot intrasem am zis sa cumpar de acolo. Cantareste (cam 100 grame), scrie pe hartie cat face (2.1 lei ca in poze) si ma trimite la casa. Achit si plec, fara bon, ca doar n-am nevoie de el.

2012-08-09 10.51.14

Pe drum ma gandeam cum dracu` am dat eu 2 lei pe`un carnat cand de obicei nu dadeam mai mult de 1.5. Ajung, cantaresc, si ce sa vezi? Carnatul meu abia avea 50 grame. Plin de nervi si cu spume la gura ma duc inapoi. Rog sa recantareasca produsul, si constata cu stupoare ca gresise. Aici incepe partea misto, cautatul scuzelor: ca facuse tara mai devreme pentru alt produs (aici m-am amuzat maxim, ca daca era tara facuta ar fi insemnat ca al meu carnat ar fi tras vreo 10 grame sau poate mai putin), ca o fi, c-o pati, ca s-o scuz ca n-a fost cu intentie, povesti de astea fara acoperire de parca eu cazusem prima oara din copac in acea zi si nu cunosteam treburile astea.

2012-08-09 11.05.07

2012-08-09 11.04.49

N-am putut sa ma abtin sa nu`i amintesc de faptul ca nu se da bon decat la cerere. Aici mi-a placut c-a recunoscut ca nu elibereaza bon, si dupa cum se scuza cred ca aceasta masura este luata de sefi si ele doar executa. Ca doar ML-ul nu se intretine cu bani putini. Macar a avut bunul simt tura asta sa-mi elibereze si bon.

Chiar nu stiu de ce n-am facut sesizare la garda financiara. Poate ca am ajuns sa ma satur si eu. Singurul mod in care ii pot taxa este sa nu mai cumpar nimic de la ei. Nu ca s-ar imbogati de pe seama mea cu 3 produse cumparate pe saptamana, dar poate ca si mine vor mai fi si altii suficient de copti sa minte sa nu accepte toate rahaturile astea. Nu pot decat sa sper si sa le doresc un faliment incet si sigur.

4 thoughts on “O dar furati-ma! Insist!

 1. ioan t.

  Ca si tine probabil mai sunt cativa zeci, daca nu sute, care nu se obosesc sa ceara bon si uite asa isi mai cumpara berbecul inca un ML 😀

 2. QuadroQ

  Daca imi zici adresa si numele magazinului fac eu sesizare la garda financiara ca nu mi-e lene. Sistemul e simplu, teparii astia sufoca micile afaceri cinstite. Afacerile cinstite sunt alea care platesc taxe si fac sistemul sa functioneze. Sistemul nu functioneaza pentru ca le permitem teparilor sa sufoce afacerile cinstite, deci suntem partial responsabili de esecul sistemului.

  1. ciprian Post author

   Lasa asa Matei, nu ma mai agit deloc. Prefer sa-i ocolesc si sa cumpar de la ala de la parterul blocului care nu ma lasa sa plec fara bon. Desi chiar nu stiu cate zile o mai avea si ala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *