Adio Omniasig

Cei care ma cunosc stiu ca sunt un om precaut de felul meu. Prefer sa ma gandesc de 3 ori pana sa fac un lucru, tocmai in ideea ca la unele treburi nu poti gresi mai mult decat o data. Uneori iese, alteori imi iau teapa, dar pe total balanta se inclina mai mult pe partea cu decizii bune.

Deja au trecut patru ani de cand am casco la masina. Unii spun ca nu renteaza pentru ca masina nu este foarte scumpa si sunt niste bani aruncati pe fereastra. Eu ii contrazic bineinteles pentru ca linistea mea sufleateasca valoreaza mai mult de vreo 7-8 milioane pe an. Am avut o singura data nevoie de casco acum vreun an si ceva pentru o aripa care s-a rezolvat foarte repede si fara batai de cap asa cum era si normal pentru prima anuala platita.

Sa vorbim in cifre. Anul trecut am platit cam 8 milioane si ceva pe casco (c-a mai crescut un pic si euro), undeva cam la 200 euro. Am sperat, asa cum era si normal, ca aceasta prima de asigurare sa scada cu macar 10-20 euro, tinand cont ca a fost un an fara dauna, un an in care doar le-au intrat bani in buzunar fara probleme. Surprize insa, Omniasig a considerat ca o data cu trecerea inca unui an prima mea de asigurare trebuie sa mai creasca un pic si nu cu 3 franci ci cu aproape 60 euro.

Am intrebat ce-i cu cresterea asta, si mi-a fost comunicat ca au aparut niste reguli noi si nu pot acorda nici o reducere fara acordul celor de la Bucuresti. Cand ma gandeam la reducere am zis ca poate scade pana in pragul celei de anul trecute. Din nou surpriza, dupa doua am fost sunat din nou cu oferta de 250 euro. Va dati seama, Omniasig din toata marinimia lui mi-a facut fabuloasa reducere de 10 euro. Am spus pas si asta a fost. Omniasig a mai pierdut un client, si va mai pierde probabil in continuare daca nu vor regla cat de cat preturile.

Am fost dezamagit de Omniasig, dar nu-i problema ca mai sunt si altii care abia asteapta sa-mi ia banii. Azi spre exemplu am fost la Uniqa si am primit oferta de 154 euro (sau 139 daca platesc in avans pe tot anul). Oferta lor cuprinde chiar mai multe treburi asigurate decat precedenta. As vrea totusi sa mai vad vreo 2-3 oferte si ma decid cat de curand la ceva. Am cautat pe net daca sunt probleme cu reparatiile de pe casco de la Uniqa si am citit mai multe lucruri bune decat rele.

Aveti si alte recomandari? Ati mai colaborat cu succes si cu alte firme? Va rog un comentariu mai jos
Multumesc

Tagged on: , , , ,

4 thoughts on “Adio Omniasig

  1. miki

    Casco la Uniqa de 3 ani, fara nici un fel de probleme. Dauna totala la nivelul sumei cu care am cumparat-o (da Doamne sa nu fie nevoie!), insa si prima de asigurare pe an a fost la inceput de 400 si ceva de euro, iar acum vreo 300 si ceva, platibila in rate trimestriale.

  2. miki

    Ciprian, nu. Fiecare incident a fost produs de altii, ultimul la primul mare polei de iarna trecuta, lovita din spate de un SUV, la semaforul de la Cotnari. Am rezolvat-o cu asiguratorul si in aprilie, dupa ce s-a incalzit, am schimbat spoilerul spate. Era usor crapat/infundat, insa inspectorul de la Omniasig (e un pic ironic, nu?) unde avea asigurare cascatul-impingator, a scris ca e sparta si trebuie schimbata. Tot atunci mi-au facut baietii de la service si un polish, inclus in pret 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *