Sa vorbim despre gusturi cu Umami

Auzisem de cei de la pizzeria Umami acum vreo cateva luni pe vremea cand mai faceau ei concursuri pe facebook. Eu cand gasesc o pizza/pizzerie care sa-mi placa, devin client fidel pentru ca urasc sa experimentez si sa-mi iau teapa, sa fiu dezamagit. Poate si asta e unul din motivele pentru care n-am indraznit sa comand de la ei pana acum.

Invitatia la degustare a produselor lor a venit numai bine pentru a-mi satisface curiozitatea. Nu am ajuns eu la ora stabilitata (pentru ca cineva trebuie sa mai si munceasca:) ), dar am ajuns numai bine pentru ultima tura de pizza, care va zic de pe acum ca a fost geniala. N-am mancat, si nici n-as fi fost vreodata tentat sa incerc pizza cu vinete gratinate (Norma pe numele ei de scena), dar combinatia este fabuloasa! Rezultatul este o pizza care se topeste in gura la propriu si la care salivez doar gandidu-ma.

Am mai incercat si pizza casei (Umami) un mix atat de racoritor si suprinzator, pizza Tonno e Cipolla & Mess (ton, rondele de ceapa rosie, mozzarela s.a) si un Calzone Afumicatto. Am avut placerea sa degust deasemenea si cateva dintre ingredientele folosite la realizarea acestor minunatii: tonul (la borcanel, pregatit in casa cu arome), rosii uscate, mozzarella, masline.

La finalul serii a sosit si magicianul, cel care a facut toate aceste bucate delicioase, un bucatar cu o vasta experienta acumulata in tara in care pizza este la putere si care depune toate eforturile pentru ca pizza livrata acasa sa fie de cea mai buna calitate. Recunosc ca as vrea sa fur cateva din secretele lui in realizarea aluatului de pizza, si sper la o vizita urmatoare pentru a-l vedea in actiune.

Tagged on: , ,

5 thoughts on “Sa vorbim despre gusturi cu Umami

  1. misha

    🙂 s-ar putea ca …secretul sa fie glutamat de sodiu ,substanta care da “noul” gust, umami (ceea ce din punctul de vedere al puristilor culinari ar fi o smecherie cam ieftina 😀 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *