Spiritul civic la romani

Mergand in fiecare zi cu masina, chiar daca numai vreo 10 km (in cazul in care parcurg doar munca-acasa) am observat un lucru cumva surprinzator pentru cei care se grabesc sa arunce cu vorbe in vant la adresa poporului roman, si anume ca romanii sunt saritori si mult mai ingaduitori cu ceilalti participanti din trafic in aceasta perioada.

Prioritatea capata alt sens in cazul in care il vezi pe unul ca se chinuie sa iasa din zapada si de cele mai multe ori, daca tu esti in intarziere, il lasi sa treaca ca i-a ajuns omului cat s-a zbatut sa invinga mormanele de zapada. Omul ala saracu` ce vina are ca se curata doar drumu` mare si stradutele din cartiere is pline de zapada afanata cu gheata la origini? Exista bineinteles si exceptii de la regula pentru melteni.

Am remarcat o chestie misto: in cazul in care este vreunu care a ramas fix pe mijlocul drumului, asa cum am patit si eu azi, sigur primul pe care il vei incurca te va ajuta sa scoti masina de acolo. Explicatia este simpla: cu cat iesi mai repede de acolo, cu cat va ajunge si el mai repede la destinatie. Am ajutat si eu unul dimineata impreuna cu un alt sofer, m-a ajutat si pe mine unul la pranz. E un cerc care trebuie inchis de fiecare data, pentru a nu supara karma.

Voi cum procedati? Ajutati daca este cazul?

One thought on “Spiritul civic la romani

  1. Yamasha

    Sa stii ca anii trecuti mergeam pe strada, pieton fiind si am ajutat pe cativa sa iasa din zapada…pana am intrat o data intr-o boltoaca de m-am facut fleasca…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *