Cum am salvat padurea cu Raiffeisen

Cred ca nu realizam cat de multe poate afla o persoana daca rasfoieste corespondenta noastra. Suntem niste tinte sigure daca cineva rau voitor intra in posesia facturii de utilitati (apa, curent) sau a extrasul de cont.

Extrasul de cont nu contine date care sa-ti afecteze cardul. Contine in schimb o lista de tranzactii, locuri pe unde ai folosit cardul si bineinteles suma de la final de luna. Un hot care citeste acest extras poate sa-si faca o idee destul de buna despre obiceiurile tale si despre produsele pe care le ai in casa daca ai folosit cardul la achizitia acestora.

Eu am internet banking de vreo 2 ani la Raiffeisen. Cand m-am mutat in alt apartament am avut grija sa-mi modific adresa de corespondenta cu banca, astfel incat sa primesc extrasul de cont la aceasta adresa. Am vrut acum vreo 2-3 luni sa renunt la acel plic lunar, am sunat si mi-am exprimat dorinta in acest sens. Se pare ca nu poti renunta la el decat daca faci o cerere si te mai vezi o duduie la ghiseu.

Joi mi-am facut timp sa ajung pe la un ghiseu sa rezolv si aceasta problema. Nu mare mi-a fost mirarea sa aflu ca acel plic ametit cu o foaie in el ma costa lunar 3 lei!! 3 lei in conditia in care un plic trimis prin minunata posta romana costa 1.3 lei. Cred ca au o persoana care lipeste plicurile manual (eventual cu limba) de costul acelui plic ajunge la 3 lei.

Interesant e altceva. Mie nu mi-au luat pana acum 3 lei din cont in fiecare luna pentru acel plic. A fost un pic contrariata duduia de la ghiseu cand i-am zis si in urma verificarile chiar asa era. M-am simtit bine c-am tras in piept banca de acel comision (3 lei de vreo 2-3 ani incoace e o suma frumusica). Si asa platesc aproape 5 lei pe luna pentru ca ei se folosesc de banii mei, ar fi fost culmea sa mai platesc si pentru un plic pe care si ala il rupeam in bucatele dupa ce-l primeam.

Vodafone avea parca acum 2 ani un spot in care ti se prezentau avantajele renuntarii la factura fizica in plic pentru a salva padurea. Cred c-ar fi o idee buna ca mai multe companii sa adopte aceasta campanie si sa renuntam in timp la toata maculatura asta.

4 thoughts on “Cum am salvat padurea cu Raiffeisen

  1. Yamasha

    E panarama faza asta cu cardurile. Pana la anul sunt la ING, am cont student si nu platesc nimic, dar nu stiu ce voi face dupa, daca se va merita sa raman la ei. Deja dobanzile sunt foarte mici, chiar pentru contul curent e 0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *