Idei pentru Iasi

Ca sa nu mai zica lumea ca inafara de a critica nu mai fac altceva, uite ca azi ofer o idee pentru Iasi.

Cum ar fi daca s-ar renunta de tot la piatra cubica din zona filarmonicii? Lux, nu? Inteleg ideea de aspect retro, dar cand retro-ul incepe sa dea gres parca e cazul sa schimbam totul din mers, nu? Si daca e piatra cubica nu au decat sa-l faca pietonal sa stim si noi de-o treaba..

Vazusem ca este in discutii de vreo doua luni incoace sa amenajeze toata zona, sa faca chiar si o parcare subterana.. Daca inca e la stadiul de discutii inseamna ca va mai dura cel putin 2-3 ani. Chiar sunt curios pe unde o sa mai devieze traficul in cazul in care chiar se va primi aprobare si se vor apuca de treaba..

N-am auzit pe nimeni care sa duca lipsa pietrei cubice din fata de la Palat, si probabil nu va duce nimeni lipsa ei din zona filarmonicii. In momentul de fata toata piatra cubica s-a afundat si au rezultat niste gropane (unele de-a lungul drumului, nu ai cum sa le ocolesti) care pun la grea incercare amortizoare si asa firave ale masinilor noastre. Ce frumos s-ar putea ameneja aceasta zona, mai mare dragul. Cred ca ar trebui renuntat la incercarea de sens giratoriu pentru ca tot timpul sunt masini care parcheaza (unii chiar intr-un mod nesimtit) si asta nu face decat sa incurce si mai mult circulatia in zona. Cred ca se poate gasi un alt loc caldut statuii care vegheaza intersectia. Intre noi fie vorba doar dupa ce-am pus poza am observat ca este acolo :))

Cam asta e deocamdata, daca imi mai vin si alte idei revin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *