Proiectul “Bahluiul e-navigabil” va fi gata in vara 2013

Proiectul Bahlui e-navigabil nu mai reprezinta nici o surpriza pentru niciun iesean. Acesta va fi gata in aceasta vara si va avea alei pietonale si pentru biciclisti, banci, locuri de odihna si recreere cu iluminat public ambiental si mici terase si spatii comerciale.

Bahluiul va fi de navigabil si va permite navigatia cu ambarcatiuni usoare, sportive si de agrement. Ca sa nu te plictisesti pe drum se vor instala si 10 hot-spot-uri independente, care vor asigura accesul gratuit la serviciile de internet, intr-o banda de cate 200 metri de o parte si de alta a raului Bahlui, pe segmentul dintre Podul de Piatra si Podul Tudor Vladimirescu.


bahlui navigabil

Pana aici toate bune si frumoase, nu? Ce nu stiti insa este faptul ca proiectul va fi extins si se va crea o legatura cu lacul Venetia de la Ciric, astfel incat cei care locuiesc in Podul de Piatra vor putea sa inchirieze o barcuta cu care sa ajunga linistiti cu mici cu bere la gratarele de la Ciric. O sa fie o barcuta smurd pe cursul apei, dar nu va fi politie si veti putea astfel naviga chiar si cu cateva beri la bord.

Primaria va pune la dispozitia iesenilor curse regulate cu barci cu capacitate de 50 de persoane pe traseul pod metalurgie – rond podul de piatra care vor pleca regulat din 20 in 20 de minute pentru transportul iesenilor spre locurile de munca.

Municipalitatea incearca astfel reducerea poluarii in Iasi prin oferirea de mijloace alternative de transport, ecologice, nepoluante. Plus ca paselutele plantate deja (de care va spuneam aici)vor creste mari si vor ingreuna oricum traficul pe principalele artere.

6 thoughts on “Proiectul “Bahluiul e-navigabil” va fi gata in vara 2013

  1. Pingback: Bahluiul navigabil va fi gata in vara | Iasi 4u

  2. Pingback: Primele taxi - submarin ajung in Iasi in maxim o luna | Ciprian & M's blog

  3. Pingback: Bahlui navigabil, partea a-2a | Ciprian & M's blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *