Atentie la neatentie!

Urmaresc pe facebook grupul Radar Iasi si am observat ca de vreo doua saptamani incoace imi apar cate 30-40 de notificari pe zi cu pozitia masinilor de politie in traficul iesean. Daca sunteti din Iasi va puteti inscrie acolo. Cu cat mai multi cu atat mai bine. Am vazut ca deja au si pozitii preferate, prin canta pe la lidl sau autocenter, in alexandru la chimicale, mcdonald’s, piata 2 baieti, intrare canta, cug, calea chisinaului, familial.. Din descrierea zonelor de mai sus deja am acoperit peste jumatate din oras, asa ca circulati regulamentar si mare atentie la pietoni.

Daca tot am ajuns aici, ce-o fi fost in mintea aluia de-a pus trecerea de pietoni dupa statia de autobuz? Cel mai la indemana exemplu mi se pare statia de la doi baieti din tatarasi unde e capat de linie si autobuzele unistil ocupa banda aia zeci de minute si esti obligat sa opresti aproape sa nu te trezesti cu vreun copil pe capota. E o situatia normala? Eu recunosc ca incetinesc de frica la toate trecerile de pietoni ca nu stii ce-ti apare in fata.

masina neinscriptionata radar iasi IS-08-PMA

O alta idiotenie mi se pare sa permiti parcarea masinilor pana in trecerea de pietoni. Azi spre exemplu era masina de politia vis-a-vis de avantaj cafe in tatarasi, cu camera pornita spre trecerea de la fluxul de unelte. Pentru cine nu stie e limitare la 40 km/h tocmai din cauza vizibilitatii scazute pe care o ai la trecerea de pietoni din fata bisericii. Azi fix acolo mi-a sarit unul in fata. Era unul foarte hotarat si s-a aruncat pur si simplu pe trecere de parca ar fi fost de fier. Azi a avut noroc, poate in alta zi..

Nu stiu exact ce actiuni are politia in program perioada asta, dar e mult mai activa decat de obicei. Aveti grija la loganurile neinscriptionate, cu numerele PMA si WMW parca care filmeaza tot ce misca. Nu de alta, dar poate mai aveti nevoie de permis si nici banii nu va strica in buzunar. In maxim o luna am camera inapoi pe bord 🙂

7 thoughts on “Atentie la neatentie!

 1. Yamasha

  asta ziceam si eu, greu cu astia care parcheaza langa trecerea de pietoni. daca e un copil sau cineva care nu se vede de masina…ai pus-o, nu ai timp sa reactionezi…

 2. Alex

  Zici ca a sarit pe trecere ca in bazin? :)) Nu cumva era pieton montat de politie, sa va lase fara permise si sa faca bani bugetul de stat?

 3. anonymus

  PMA, WMW, MSA, MDA, JHB, VPA, VOJ – MCV e asta – astea is de la locala – toate dacia logan cu geamuri fumurii pe spate.

 4. florin eusebio

  eu nu le prea stiu numerele dar in drumul meu spre iasi stiu unu alb care deseori e postat la statia meteo de la LuncaCetatuii si fileaza intersectia cu centura, si inca unul albastru ce face veacul prin cug mai spre oras de unde intorc autobuzele. cert e ca nu sunt inscriptionate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *