Zeci de soferi ieseni amendati pentru ca au calcat florile

Si cand ziceam ca le-am vazut pe toate..

Plantarea panselutelor a luat sfarsit si deja politia sta la panda pentru a prinde in flagrant pe cei care au indrazneala de a le calca. S-au organizat pe marile bulevarde echipe formate din politia comunitara si cea rutiera care au ca scop verificarea modului in care soferii fac slalom printre gropile cu flori si sanctionarea contravenientilor acolo unde este cazul. S-a adus chiar in discutie si obligatia celor care au calcat mai mult de 100 de fire sa le replanteze pe banii lor.

Rezultatele actiunii organizate de politie nu s-au lasat mult asteptate. Au fost prinsi numai putin de 150 de contravenienti carora politia le-a intocmit proces verbal pentru distrugere si care au fost amendati cu suma de 190 lei, platibili in jumatate in primele 24 de ore.

nu calcati iarba si florile

Aceste actiuni au starnit bineinteles un val de nemultumiri in randul soferilor, care se plang ca nu mai reusesc sa ajunga la timp la munca daca ocolesc toate florile plantate. Ba mai mult chiar, datorita faptului ca acum merg in zig-zag a crescut si consumul de combustibil, si chiar au ajuns ca pentru un traseu de 4 km cat era inainte drumul sa faca cam 6-7 km, in functie de maiestria fiecaruia.

Am luat un interviu unui sofer oprit de catre politie dupa ce calcase numai putin de 112 fire: “Amenda o voi plati pentru ca am gresit. dar nu mi se pare corect sa le plantez inapoi pe banii mei. Eu am incercat sa le ocolesc, doar ca la un moment dat am ametit si ma simteam de parca as fi baut 12 beri. Sper sa nu ma puna sa merg pe o linie dreapta ca sigur pic testul.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *