Cum sarbatoresc suporterii Juventusului castigarea campionatului

Am nimerit din greseala in Torino fix in perioada in care Juventus Torino celebra castigarea campionatului in avans. Am ramas uimit de cat de repede s-au mobilizat fanii pentru a ajunge in cea mai mare piata din Torino (Piazza Castello). Practic, cam in jumatate de ora s-a umplut toata piata plus inca doua bulevarde foarte mari, pe unul din ele urmand sa apara si autobuzul etajat ce-ar fi purtat jucatorii Juventusului prin multimea de oameni.

Daca ar fi respectat programul initial, pe la 18.30 ar fi trebuit sa plece de la stadion, iar maxim pe la ora 19.30 ar fi ajuns in piata. Din pacate acest lucru nu s-a intamplat, dar tot am stat pana pe la ora 20.30 in frig (noi fiind in pantaloni scurti si tricouri) sa-i asteptam. Am renuntat in cele din urma c-am zis ca nu era corect sa-i facem Andrei concurenta neloioala la pielea de gaina.

Sa fii in mijlocul suporterilor juventusului este o senzatie unica. N-am vazut niciodata atatia oameni la un loc care sa se bucure pentru echipa lor, si pe care sa o incurajeze non-stop timp de cateva ore. Chiar daca aveau pe ei tricou sau fular cu echipa favorita tot treceau pe la diversele tarabe pe roti pentru a-si mai cumpara cate ceva. Pe la minutul 1.20 pe film apare suit langa camera de filmare liderul galeriei (cred) care flutura cel mai mare steag de prin zona. Se pare ca italienii au si ei vorba cu “pe ei pe ei, pe mama lor”.

Imi pare rau ca n-am apucat sa vizitez si stadionul lor pentru c-am nimerit fix in ziua de antrenament, iar marti era stadionul inchis pentru public. Pentru cei interesati biletul era undeva pe la 18 euro (sper sa nu gresesc). Aveti si doua poze cu stadionul pe dinafara.

DSCN0131

05.05.2013 001

Va las si pe voi sa intrati in atmosfera lor de sarbatoare privind filmuletul de mai jos:

3 thoughts on “Cum sarbatoresc suporterii Juventusului castigarea campionatului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *