Politia ieseana vegheaza

In mod ciudat, desi politia e mai prezenta pe strazi ca inainte accidentele in Iasi in ultimele doua saptamani s-au inmultit considerabi, si chiar au fost zile in care s-au intamplat si cate doua-trei incidente neplacute. Principalele cauze au fost viteza, neatentia si neacordarea de prioritate. Azi spre exemplu au fost trei: tirul care a târât sub roti vreo 50 m o femeie culeasa de pe trecerea de pietoni, un motociclist care n-a acordat prioritate in intersectia de pe Arcu, si de ultima ora o pietoanta lovita pe aproape de trecere de o soferita. Cred ca e ceva in aer zilele astea ca altfel nu-mi explic avalansa de accidente.

Cu toate acestea, in aceste zile politia ieseana are o actiune de verificare a biciclistilor care folosesc pistele amenajate de primarie. Azi a fost control tematic pentru alcool si viteza, si asa cum era de asteptat rezultatele nu au incetat sa apara. Politia a pozitionat aparatul radar neinscriptionat (celebrul PMA) pe malul stang drept al bahluiului, si a inceput vanatoarea.

PMA in actiune

In mai putin de jumatate de ora au picat in plasa politistilor cinci “infractori”, trei pentru viteza si doi pentru consum de alcool. Recordul de viteza a fost de 65km/h, record obtinut de un biciclist care a fost prea entuziasmat de faptul ca gasise o portiune buna de pista si a simtit nevoie umana sa-i dea in .. (stiti voi continuarea). Acesta a fost amendat cu doua puncte de penalizare si cu suma de 140 lei, platibili in jumatate in 24 ore.

Biciclistul a fost bulversat de actiunea intreprinsa de catre politia locala si a declarat pentru redactia noatra: “Mi se pare absurd sa fiu luat la trei pazeste pentru o incalcare mica a regulilor. Sunt altii pe strazi care merg cu mai mult si nu se mai ia nimeni de ei. Nu am de gand sa platesc amenda pentru ca mi se pare o masura abuziva si o voi contesta in instanta. N-au decat sa-mi confiste bicicleta, eu nu platesc nimic.”

Ce parere aveti de actiunile politiei din aceasta perioada? A fost corecta sanctionarea biciclistului?

Sursa poza: Facebook Radar Iasi

8 thoughts on “Politia ieseana vegheaza

  1. Andrei

    Pai nu inteleg.. Cum i s-au dat puncte biciclistului? Pe permis? Era cu auto? E ilogic..daca nu avea permis pe ce ii dadea puncte? Pe buletin? :)) Daca e adevarat si are amenda are tot dreptul sa conteste si mai mult : sa anunte mass-media sa vada si restul oamenilor tampenia

  2. Andrei

    Si i s-au dat puncte pentru depasirea limitei legale…cu bicicleta? Daca am picior mai mare si alerg peste limita imi iau amenda? :)))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *