Primaria va planta tei in sensurile giratorii

Nici nu apucasera bine sa se raceasca drujbele de la taiatul teilor din fata Mitropoliei ca saptamana trecuta a venit randul altor tei din copou sa aiba aceeasi osanda. Din nou scandal, la fel ca si prima oara. E greu intr-adevar sa vezi ca simbolurile Iasiului dispar peste noapte si orice opozitie din partea iesenilor nu este luata in considerare.

De aceasta data, pentru a mai potoli simpatizantii teilor din Iasi, primaria a luat hotararea de a planta 1-2 tei in fiecare sens giratoriu din Iasi. Desi masura este din punctul meu de vedere nerealista, primaria a comandat deja un studiu de fezabilitate pentru a vedea cat de mare trebuie sa fie gaurile pentru a putea sustine teii ce vor fi plantati.
teiul lui Eminescu

Sensurile giratorii vizate sunt: cel de la Ciric (aici va fi doar unul ca e micuta intersectia), cel din agronomie (e posibil aici sa fie chiar 3-4 ca e destul loc) si noul sens giratoriu de la Zimbru, sens in care deja politia ridica masini pentru a se putea apuca de plantat tei si de a realiza sensul giratoriu dupa.

Teișanu Virgil, profesor de peisagistica in cadrul universitatii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Ion Ionescu de la Brad declara: “Noi deja avem in pepiniera peste 15 tei de cam 10 ani care abia asteapta sa fie plantati in sensurile giratorii. Personal mi se pare o idee foarte buna initiativa primariei si chiar ma bucur ca a apelat la sfaturile noastre pentru a popula sensurile giratorii. Parca altfel astepti sa intri in sensul giratoriu stand la umbra decat sa te bata soarele in cap si nu exclud ca in timp soferii sa aleaga sa faca cel putin inca o tura de rond de placere. Si sa nu mai amintim de faptul ca un pic de iarba verde si niste copaci intr-o intersectie aglomerata vor mai curata aerul poluat. ”

Si la final, va intreb ca de obicei: Ce parere aveti de aceasta initatiativa?

2 thoughts on “Primaria va planta tei in sensurile giratorii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *