CSMS Iasi, la un pas de revenirea in Liga 1

Fara sa aiba neaparat un adversar in adevaratul sens al cuvantului in lupta pentru reintoarcerea in Liga 1, CSMS Iasi conduce lejer clasamentul Ligii a 2-a, la 5 puncte distanta de Rapid, acum cand ne aflam foarte aproape de startul playoff-ului. Cu alte cuvinte, un mincampionat format din primele 6 clasate, la finalul caruia vom afla si numele celor doua echipe care merg in Liga 1 de sezonul viitor.

Mai mult decat atat, in cazul in care ASC Berceni, SC Bacau si Unirea Slobozia incheie sezonul regulat in primele 6, lupta pentru promovare se va da in trei. CSMS Iasi este asadar foarte aproape sa revina pe prima scena a fotbalului romanesc, acolo unde nu mai departe de sezonul trecut, nu a lasat o impresie tocmai proasta in ciuda rezultatelor mai putin convingatoare.

Aflate in plina criza, ca si societatea in care traim de altfel, echipele din Liga 1 gasesc din ce in ce mai putine resurse pentru mentinerea la un nivel acceptabil in materie de performante. Din acest punct de vedere, fiind stiut faptul ca echipa ieseana este racordata la conducta de bani publici, putem spune ca CSMS Iasi o duce destul de bine. Asemeni Petrolului Ploiesti, la o scara ceva mai mica bineinteles, care si-a permis intre timp sa-l repatrieze pe Adi Mutu, Ianis Zicu si nu in cele din urma sa-l aiba pe banca tehnica pe fostul selectioner al Romaniei, Razvan Lucescu.

Odata cu revenirea Iasului in Liga 1 dupa un sezon petrecut la matineu, categorisit ca “aur curat” pentru multi jucatori care au pariat intens pe victoria baietilor de la CSMS, este foarte posibil ca in turul editiei 2014-2015, stadionul Emil Alexandrescu sa o gazduiasca si pe FC Botosani, echipa ocupata cu lucrarile pentru instalarea nocturnei. Asadar, fotbal la puterea a doua in Dealul Copoului, incepand din vara acestui an!

Sper sa am si eu ocazia sa merg la un meci important prin august-septembrie, cand o sa tina cat de cat vremea cu noi, ca prin decembrie parca nu m-ar lasa sufletul sa zgribulesc prin tribune oricat de mare “fan” as fi eu

Hai CSMS! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *