De ocolit terasa galbena din Sovata

Va povesteam in articolul trecut despre terasa galbena din Sovata ce ar trebui ocolita. Acum sa va zic si de ce..

Tinand cont de faptul ca am gasit destul de greu cazare in Sovata, cand a fost vorba de mancare am tras la prima teresa mai de doamne ajuta sa servim ceva rapid. Cel putin asa am vrut noi pentru ca chelnerii nu au fost de aceeasi parere cu noi.

Am evitat sa ne asezam mai aproape de bar ca erau boxele aproape si probabil ca nu ne-am fi inteles la masa. Din acest motiv ne-am dus in coltul cel mai indepartat al terasei. Vine chelnerul cu meniul, dam comanda pe loc de bauturi sa economisim timp. Sau cel putin asa am vrut noi.. Peste vreo 5 minute apare chelnerul cu bautura si fiind constienti ca nu-l mai prindem prea curand comandam rapid si de mancare.

Si trec 10, 20 minute..intrebam cand ajunge..vine vine imediat. Intre timp la mesele de langa noi se aseaza conationali de-ai lor care primesc mancare si bautura in timp record (a se citi inaintea noastra). Dupa inca o intrebare cand ajunge mancarea si aceeasi promisiune eram hotarati sa plecam. Vine chelnerul, isi cere scuze ca si in celelalte dati si ne lasa mancarea. N-a fost sa te dea pe spate, dar a fost comestibila.

Cand il mai prindem prin zona cerem si nota. Si iar stam.. Radeam noi, sa vezi ca apare cu o hartie scrisa de mana. Dupa vreo 10 minute chiar asa se intampla. Merg la bar cu banii exacti (nema ciubuc) si cer bon pentru ce-am comandat. Panica totala!! S-a enervat ala de-am zis ca ne da afara in suturi. Cheama pe altul (cred ca era un şăfuţ ceva) care se apuca de cautat casa de marcat. Ne spune senin ca dureaza 15 minute si sa avem rabdare. In tot acest timp am fost probabil facuti in toate felurile in limba maghiara.

Aici mi-am pierdut un pic rabdare si i-am spus ca vreau ACUM bonul, nu peste 15 minute. Sperau probabil sa n-avem chef sa stam si sa plecam. De fapt, asa cum am observat dupa, aia nu prea stiau sa faca un bon fiscal. I-a luat cam 5 minute sa gaseasca casa de marcat prin spate si apoi sa caute codul corespunzator fiecarui produs comandat. N-am inteles de ce ne-a dat doua bonuri fiscale, dar am presupus ca e din cauza nepriceperii.

Sa va faceti o idee de valorea prejudiciului cauzat statului, era ora 20.50 cand am plecat si am primit bonurile cu numerele 20 si 21, in conditiile in care terasa a fost plina de cand am venit pana am plecat.

Daca ajungeti in Sovata si doriti sa mancati va recomand sa ocoliti acest local. Aici nu veti gasi decat o mare durere in paişpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *