Locurile de cersit, scoase la licitatie de Mitropolie

In premiera in acest an Mitropolia din Iasi va scoate la licitatie cele mai bune locuri de cersit pentru doritori. Aceste locuri au fost impartite pe zone de interes, pretul pentru zona de la intrare in Mitropolie si in jurul raclei va incepe de la 10 lei pe ora, coborand pana la 2-3 lei pentru zona de intrare in curte si trotuar.

Pentru a putea participa la aceasta licitatie doritorii trebuie sa aiba vechime in meserie de cel putin 2-3 ani, vechime care sa poate fi dovedita prin procesele verbale si amenzile pentru cersetorie incheiate de politie in ultimul an. Precum vedeti, nimic nu este lasat la voia intamplarii si se prefera cersetorii profesionisti pentru a putea face o figura frumoasa in fata pelerinilor.

Beggar Mihai, unul din cei care a venit sa se inscrie la licitatie ne-a declarat: “Salutam intentia Mitropoliei de a organiza aceasta licitatie, pentru ca in fiecare an erau tot felul de asa zici cersatori care ne stricau imaginea. Cum ar zice un clasic in viata: “era plin de rebuturi”. Am de gand sa licitez daca e nevoie pana la maxim 25 lei pe ora si sper ca dupa cele 3-4 zile de pelerinaj sa-mi permit si eu macar un BMW ursulet cu numere de Bulgaria. Doamne ajuta!”

One thought on “Locurile de cersit, scoase la licitatie de Mitropolie

  1. Florin

    Normal ar fi sa-si faca un SRL pentru cersit, sa fie inregistrati la registru comertului… sa contrubuie si ei la bugetul statului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *