Jumatate de Transrarau

Am cautat o destinatie frumoasa si accesibila si care sa nu fie foarte departe de Iasi. Spre Vatra Dornei incolo tot am fost si-am zis sa incercam un traseu nou. C-am ajuns tot in Vatra Dornei e partea a doua si chiar n-a depins de noi:)

Am mers pe traseul Iasi – Tg. Frumos – Pascani – Falticeni – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Pojorata – Vf. Rarau si apoi coborare spre Chiril. Tinta finala a calatoriei era Transraraul. Initial am crezut ca acesta este de la Pojorata inspre varful Rarau, dar se considera cumva si spre localitatea Chiril. Tot traseul este de vreo 25 km, dar merita. Bucatica asta ultima mi s-a parut fabuloasa si-o s-o vedeti in filmuletul de mai jos. Drumul respectiv nu este inca gata si se monteaza parapeti si se pune pamant pe laterale pentru a putea trece doua masini una pe langa alta.

Cand am terminat urcarea am vrut sa ramanem la cabana din varf. Din pacate cei de acolo nu au avut cum sa ne ofere mai mult de un resou pentru incalzire, asa ca am fost nevoiti sa cautam cazare in alta parte. Am ajuns astfel in Vatra Dornei, urmand ca a doua zi sa ne intoarcem sa facem macar un traseu de doua ore. Ghinionul a fost ca toata noaptea a ploua si a doua zi abia am indraznit sa iesim din pensiune.

Aveti mai jos o bucatica din Transrarau, cu mentiune ca voi reveni sa filmez totul. Asta pana nu se aglomereaza de-o sa faci traseul in 3 ore.

Enjoy si nu ezitati sa mergeti inainte de a da zapada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *