In vizita la Palatul “Al. I. Cuza” de la Ruginoasa

Acum vreo doi ani cand eram la plimbare prin zona am dorit sa vizitam si acest palat. Din pacate in acea perioada locatia era inchisa pentru public fiind in renovare.

Saptamana trecuta in drum spre casa am zis ca n-avem cum sa ratam Palatul lui Cuza de la Ruginoasa. Am ramas placut surprinsi de rezultatul renovarii si am considerat ca cei 12 lei de persoana achitati la intrare au meritat cu prisosinta.

Din pacate nu se pot face poze inauntru (doar contracost) asa ca nu va ramane decat sa-l vizitati si voi. Palatul se gaseste la vreo 500 metri inainte de a iesi din Ruginoasa spre Iasi pe partea stanga.

Aveti mai jos descrierea:

Palatul “Al. I. Cuza” de la Ruginoasa din cadrul Complexului Muzeal Naţional “Moldova” Iaşi îşi deschide porţile pentru marele public, ca urmare a finalizării lucrărilor de reamenajare muzeală.

În perioada 2006-2010, edificiul a făcut obiectul unui amplu program de restaurare în cadrul Proiectului Guvernamental “Reabilitarea Monumentelor Istorice din România” F/P 1562 (2006) cu finanţare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Această etapă a fost urmată de faza de reamenajare a expoziţiei de bază la standardele europene contemporane, cu scopul de a imersa vizitatorul în atmosfera aristocraţiei veacului al XIX-lea.

Palatul “Al. I. Cuza” de la Ruginoasa poate fi vizitat începând cu data de 5 februarie 2013.

Program de vizitare: marţi – duminică, 10.00 – 17.00.

Preţuri bilete:

Standard: 12 lei
Elevi şi studenţi: 3 lei
Pensionari: 6 lei”

One thought on “In vizita la Palatul “Al. I. Cuza” de la Ruginoasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *